Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.07.2018.
19:23
Z. MIRKOVIĆ A

Magična noć stihova i muzike

U organizaciji Prosvjetinog Kluba mladih umetnika, održano je 5. jubilarno Veče mladih pisaca. Mladi su se uz lepe stihove družili u boemskom ambijentu bečke Kafanice. Publika je uživala u stihovima mladih autora o lepoti, ljubavi, trenucima večnosti i besmislu, o nostalgiji i snovima...

Drugi učesnici su izabrali da publici iznesu neke od najlepših dela domaće i svetske književnosti poput pesama "Ne daj se, Ines" Arsena Dedića i "Trenuci" H. L. Borhesa.

Gitarista Vedran Gavrić je svakog izvođača pratio kreativnim instrumentalnim improvizacijama na gitari i tako dao još lepšu notu već kvalitetnoj poeziji. Pozivam sve mlade ljude koji se bave umetnošću da nam se pridruže i pomognu klubu da raste i razvija se - izjavila je profesor Vesna Špirić, organizatorka i mladi pisac.

Svaki put izuzetan doživljaj

- Veoma sam ponosan na naš mali jubilej. Za samo godinu i po dana rada pozicionirali smo se na kulturnoj sceni Beča i srpske dijaspore. Naše književno veče je izuzetan doživljaj - snažne emocije ispoljene kroz stihove pred publikom u prijatnoj, intimnoj atmosferi formiraju zaista specifičnu energiju - poručuje Uljarević.

- Slogan ove jubilarne večeri bio je San letnje noći i mislim da smo u potpunosti opravdali naziv događaja jer je bilo toliko magično da se svima činilo kao da sanjaju.

Nikola Prerad, student prava iz Banjaluke, do sada nije propustio nijedno pesničko okupljanje .

- Smatram da su večeri mladih pisaca dobra prilika da se mladi ljudi s prostora bivše Jugoslavije upoznaju, zbliže i razmene osećanja i ideje. Veoma mi je drago što su stekle ovoliku popularnost i kontinuirano se održavaju.

Čestitam i zahvaljujem Vesni i Urošu na uloženom trudu i odličnoj organizaciji - izjavio je Nikola Prerad.

Veče je ulepšao kratak nastup Tatjane Radisavljević, studentkinje iz Srbije i mlade pevačice, a za sve prisutne su već tradicionalno bila pripremljena brojna iznenađenja poput citata poznatih autora koje je dobio svaki posetilac.

Na kraju izvođačkog dela programa publiku je obradovala i pevačica i doktorant farmacije, Katarina Kovačević, pobednica srpskog serijala "Ja imam talenat".

Specijalno iznenađenje je bila i sjajna pevačica Ajsel Kuluzade iz Azerbejdžana, koja se takođe predstavila sa nekoliko poznatih numera, ali i Predrag Vrcelj i Jakov Božović, koji su svim pevačkim sposobnostima ulepšali veče.

Kreativni

Klub mladih umetnika, koji uspešno vode profesor Vesna Špirić i inženjer Uroš Uljarević, predstavlja deo bečkog SPKD Prosvjeta i osnovan je u cilju okupljanja mladih kreativnih stvaralaca različitih branši - umetnika, pisaca, slikara i glumaca, koji žive, rade i studiraju u Beču.
Klub kroz realizaciju različitih projekata iz oblasti umetnosti i kulture ima i važan cilj očuvanja i promocije srpske kulture i tradicije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online