Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.03.2018.
19:49
Z. Mirković - Vesti A

Glumili sa publikom

Udruženje Bečke poete je nedavno organizovalo priredbu na kojoj je izveden pozorišni komad "Brego", a potom su recitovane prigodne pesme. Predsednica Bečkih poeta Mirel Tomas ističe da ovo udruženje može umetnički da proslavi praznike.

Vesti
Novi članovi: Katarina Savić-Titović, Mikica Zlatić, Srđan Petrić, Lejla Graf i Danica Marinković

- Ima onih koji znaju, mogu i hoće da se posvete umetnosti i pokažu da naš narod, kada se pomisli na kulturu, ne može da se svede na izlazak na muziku, već ima i onih koji stvaraju i koji su spremni da predstave svoja autorska dela. Obično se pozorišni komad gleda u pozorištu gde je publika odvojena od glumaca jer su na bini. Kod nas to nije tako. Možemo sa publikom zajedno, da glumimo i da sa svojom glumom "dotaknemo" i podstaknemo one koji vole tu umetnost da učestvuju sa nama - rekla je ona.

Tako je bilo i tokom izvođenja scenskog prikaza "Brego" koji govori o momku koji je od roditelja nasledio imanje, koje je ubrzo prodao da bi došao u Beč, u nameri da se oženi i tu ostane, kao i mnogi drugi ljudi sa naših prostora, a u Beč dolazi u prevarantske ruke i gubi sve...

Vesti
Energija sa scene

- Ovaj pozorišni komad nije urađen da bi se samo čuo smeh publike, već je to jedna tema u kojoj se veoma dobro prepoznaje naš emigrantski životni put, koji većina pređe i o tome ispriča, a manjina o tome piše - kazala je Tomaš, autor ove priče.

Milena Mikaleto recitovala je svoju pesmu "Ženi", sa kojom je osvojila prvo mesto na takmičenju, koje je Udruženje organizovalo 2016, a potom se prisutnima predstavila Herman Stjepan svojom autorskom, ljubavno-duetskom poemom " Noćas ćemo se opet voleti" koju su kazivali Katarina Savić-Titović i Velibor Antanasijević.

Vesti
Imaju dara za glumu

Biljana Stojičević, koja je nedavno postala "dupla baka", pročitala je pesmu koju joj je napisala snaha.

Jadranka Stanojević nastupila je sa svojom pesmom "Majka", a tekst "Osmomartovska ravnopravnost" čitala je Vesna Maksim-Valič, dok je Perica Ilin izveo pesmu "Poruka domaćicama".

Tumači uloga

Uloge u pozorišnom komadu su tumačili Andrej Đurišić kao Brego, partnerke prevarantske agencije gospođa Agnes, srpski - Aleksandra Petrić, a gospođu Rezi, nemački - Mirel Tomaš.
Lili, devojku koja je upotrebljena kao mamac, tumačila je Katarina Marković, tetku, Mirel Tomaš, bečke penzionere, povratnike u domovinu, tumačili su Katarina Marković i Velibor Antanasijević, dok je konobaricu tumačila Mikica Zlatić.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online