Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.03.2018.
03:00
D. Pašić - Vesti A

Miroslav maticu ne zaboravlja

Srpska pravoslavna crkvena opština Linc je uz svesrdnu pomoć Miroslava Šolaka za pacijente bolnice "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu obezbedila humanitarnu pošiljku od 40 bolničkih kreveta. Šolak već godinama radi bolnici Milosrdna braća i sestre u Lincu na prijemu bolesnika i obezbedio je da se 40 kompletnih garnitura ležajeva sa ormarićima prosledi u grad na Savi. Radi se o korišćenim krevetima, ali veoma očuvanim, tako da će dobro doći da se osveži inventar u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Mačvi.

D. Pašić
Pauza za predah: Miroslav i prota Mićić (u sredini) sa zemljacima

- Radujem se što imam mogućnost da pomognem. U bolnici radim više od dve decenije i zaista sam zahvalan ljudima koji su nam dozvolili da uputimo ovu pošiljku - kaže Šolak.

Njemu ovo nije prvi put da učestvuje u organizaciji humanitarne pomoći. Samo od januara ove godine zaslugama Miroslava Šolaka obezbeđeno je 28 garnitura za potrebe bolnice u Ljuboviji.

Nedugo zatim 50 kreveta je poslato u Petrovac na Mlavi. Kamion za Šabac je treći u nizu, a verovatno će uskoro biti još slobodnih kreveta, tako da valja očekivati novu isporuku.
Miroslav je zahvalan vodećim ljudima zdravstvene ustanove u kojoj radi.

Nada donela kafu

Pohvale zaslužuju i vredni parohijani Nikola, Spaske, Igor, Milijan, koji su pomogli utovar. Medicinska sestra Nada takođe je dala dopinos. U pauzi na poslu pohitala je da donese kafu za zemljake.

- Po ko zna koji put smo naišli na razumevanje rukovodstva bolnice i obezbedili ovu pošiljku. Verujem da će ovih 40 kreveta biti od velike koristi pacijentima u bolnici u Šapcu. Kreveti su i te kako upotrebljivi i svaki je pregledan i ispravan sa pratećim elemetnima. Austrijanci ništa ne prepuštaju slučaju. Rekli su mi da mogu da daju dozvolu samo za one krevete koji su u funkciji, jer ne žele da nešto bude neispravno i da eventualno ugrozi bolesnika, pre svega zbog osiguranja. Samo da vidite koliko su ih poslali na reciklažu - prenosi nam Šolak.

Uz njega u ovu akciju se uključio i nadležni sveštenik protojerej-stavrofor Dragan Mićić. On nije štedeo reči pohvale za mogućnost da se pomogne matici.

- Svakako da je Miroslav sa saradnicima zaslužio sve pohvale za ovu akciju. Nije ovo prvi put da se angažuje i da pomaže matici i učestvuje u humanitarnim aktivnostima. Veoma je vredan i u crkvenom životu naše parohije. Želimo mu svaku sreću - poručio je sveštenik Mićić.

Pun šleper

Pošiljka za Šabac je poslata preko špedicije "Božić" iz Novog Sada. Ogromni kamion šleper u garažu bolnice Milosrdna braća i sestre u Lincu vešto je uvezao mladi Stevan Đurđev, koji često krstari drumovima Evrope. Ipak, ovo mu je, kaže, prvi put da učestvuje u prevozu ovakve robe.
- Veoma human gest i izuzetno mi je drago što sam sreo i upoznao ove ljude koji su obezbedili pošiljku za bolnicu. Posebno mi je drago što sam upoznao sveštenika Mićića koji me je dočekao i omogućio da upoznam vašu sredinu - kazao nam je Đurđev.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online