Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.06.2019.
12:00
D. Timarac - Vesti A

Svetska, a naša!

Posle sjanih predstava u North Curl Curlu i Srpskom centru u Bonirigu pozorište "Pilipenda" odigralo je "Zadnju stanicu" i u sidnejskoj Aleksandriji, predstavivši se našim ljudima koji žive u okolini crkve Lazarice.

D. Timarac
 

Predstavu su i ovoga puta podržali mnogi naši sunarodnici iz ovog dela glavnog grada Novog Južnog Velsa. Autorsko delo Sergeja Kožula izazvalo je veliko interesovanje Srba koji prate sva kulturno-umetnička dešavanja. Pri tom, sve veseli i što se o ovoj predstavi zahvaljujući tekstovima u "Vestima", kao i postovima na društvenim mrežama, sad već čulo i priča širom Australije, pa ne prođe dan a da "Pilipendu" ne pozovu na gostovanje i u drugim gradovima Petog kontinenta.

Još jedna lepa vest za članove ove pozorišne grupe je da je iz našeg najvećeg kluba u Bonirigu već stigla molba da se "Zadnja stanica" u ovom klubu odigra ponovo.

Komplimente na račun predstave i glumaca uputio je i prota Miodrag Perić iz Lazarice.

- Bilo je vreme da se na umetnički način oslika i prikaže naša priča. Pisac teksta je do u tančine ispričao priču u kojoj smo svi koji smo došli u Australiju prepoznali deo sebe, prisećajući se jednako tih trenutaka, bilo da su se desili pre pet ili pre pedeset godina.
Gospodin Milorad Vidović kaže da nije stigao da ode na predstavu u zapadnom delu Sidneja, gde inače živi, pa je zato otišao u Aleksandriju.

- Veoma sam zadovoljan. Ideja, tekst, samo izvođenje... zaista je sve bilo na viskom nivou. Predstava može da krene u svet - zadovoljno je konstatovao.
O predstavi se izjasnio i gospodin Saša Vujanić.

-Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovao neočekivano uzbudljivoj predstavi. Na kraju sam izašao iz pozorišta sa osećanjem zadovoljstva i emotivnog ushićenja.Suze i smeh. Čista umetnost!

Zadovoljstvo nisu krili ni glumci. Ponovo su doživeli da je ovdašnja publika želela da se s njima fotografiše za uspomenu, baš kao i kad gostuju glumci iz renomiranih pozorišta u Srbiji.

Kožul: Biće nam zadovoljstvo!

Autor i glumac Sergej Kožul potvrdio je da je iz Boniriga stigla molba da se "Zadnja stanica" tamo odigra bar još jednom.

- Bilo nam je teško da procenimo kako će publika prihvatiti ovaj komad, ali iznenadili smo i gledaoce i sami sebe. Veseli me poziv iz Boniriga, da ponovo odigramo predstavu na domaćem terenu. Dobili smo sjajne kritike, vest o "Zadnjoj stanici" proširila se po celoj Australiji i to će za nas biti pravi izazov - da ova naša priča obiđe ceo kontinent. Želja nam je da se što predstava što više igra i razvija, da je vidi što veći broj naših ljudi i da se prepoznaju u komičnim, ali i dramatičnim scenama.
 

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Slava rodnog kraja
AUSTRALIJA Ne odbacujmo mlade
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online