Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.01.2019.
15:15
K. M. - Vesti A

Fudbaleri velikog srca

Srpski fudbalski klub "Krajina" iz Melburna održao je prošle subote tradiconalni Novogodišnji turnir u malom fudbalu čiji je cilj bio da se prikupe novčana sredstva za pomoć socijalno ugroženoj i bolesnoj deci u Republici Srpskoj.

K. M.
Mnoštvo lepih poteza

Na turniru su učestvovali timovi iz različitih delova Melburna i Džilonga, koji su se borili za prestiž, ali i novčane nagrade u iznosu od 750, 500 i 250 dolara, u zavisnosti od osvojenog mesta. Na turniru je igralo deset ekipa, a sav prihod biće poslat u vidu humanitarne pomoći.

- Pored toga što se družimo, zarađen novac ide u humanitarne svrhe. Odziv ekipa bio je više nego zadovoljavajući, imamo već ekipe koje po tradiciji igraju na ovom turniru. Uz manje pauze turnir se održava duži niz godina, a poslednjih pet neprekidno - rekao nam je u ime organizatora Dragan Dragišić.

Žestoka borba: Detalji sa turnira

Fudbalski klub "Krajina" poslednjih godina intenzivno radi na fudbalskoj edukaciji mladih, pa tako ima oko sto registrovanih "petlića" u mlađim kategorijama tima. Inače, klub ima novu upravu koja se potrudila da sve postavi na zdrave noge i proširi članstvo.

- I mi smo pretrpeli posledice onoga što se dešava u srpskoj zajednici, da osetno pada interesovanje za sportske aktivnosti koje se organizuju u našim klubovima. Odlučili smo da ugasimo naš prvi fudbalski tim, kako bismo finansijski prebrodili teškoće. Na sreću, uspeli smo u tome. Klub je opstao, finansijski se konsolidovao. Stvaramo fudbalski podmaladak za timove u srpskoj zajednici. Kao klub poslujemo pozitivno, pa zaista imamo razloga da budemo ponosni - ističe Dragan Dragišić.

Sekretar kluba Olja Basalo nam se pohvalila da su prošle godine imali čak šest juniorskih timova uzrasta od sedam do 12 godina.

- Nastojimo da se broj mališana svake godine uvećava. Možemo slobodno da kažemo da smo pravi rasadnik sportskih talenata u ovom delu Melburna. Verujemo da ćemo početkom februara započeti još jednu uspešnu sezonu i da ćemo ostvariti zapažene rezultate krajem septembra, za kad je planiran kraj sezone - istakla je Olja Basalo.

K. M.
Vredne dame: Vedrana Stanbolija, Oqa Basalo i Vedrana Nedeljković

Svi kao jedan

Svi članovi uprave su u subotu radili naporno, ali i sa velikim entuzijazmom da se prikupi što više novca za decu u otadžbini. Pripremala su se jela na rošitilju, radilo se kod bara, organizovale su se sportske aktivnosti, za mališane je bio postavljen vazdušni dvorac.
- Zaista smo ponosni što organizujemo ovaj humanitarni turnir, svi zajedno smo se uključili da pomognemo našu decu u otadžbini oko Božića i i Nove godine - rekla nam je sekretar kluba Olja Basalo.

K. M.
Dragan Dragišić

Najbolji Beli orlovi 

Na turniru su učestvovale ekipe: Plavi, FK Borac, Beli orlovi, Gate 7, Nortlajn Vest Srbija, Crveni, Krajina, Drina, Sent Albans i Benkovac. U finalu su Beli orlovi sa 3:2 pobedili ekipu Gate 7.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online