Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.06.2018.
13:30
Vesti A

Draž druženja u trećem dobu

Srpski penzioneri sa Gold Kosta znaju da uživaju! Pre nekoliko nedelja, grupa naših zemljaka održala je zajednički piknik na koji se okupilo njih 78. Tog dana su mnogi zaboravili na prepisane dijete, visok krvni pritisak, holesterol ili druge bolesti. Roštiljalli su i jeli kvalitetne ćevape, umereno se pilo, pevalo i naravno zaigrali srpsko kolo.

Na svojoj Fejsbuk stranici srpski penzioneri su objavili pregršt fotografija, a za čitaoce "Vesti" izabrali neke kako bi nam dočarali kako su zajedno bili veseli, raspoloženi i prikazali lepotu i draž druženja u zlatnom životnom dobu.

Redovno čitaju "Vesti"

Srpski penzioneri sa Gold Kosta su redovni čitaoci "Vesti",ali i aktivni učesnici u gotovo svim akcijama našeg Humanitatnog mosta. To je dokaz koliko je njihovo srce i dalje vezano za stari kraj. Pomažu našem narodu, pa rado izdvoje koji dolar od penzije i za bolesne, a posebno za decu.

Uprava njihovog penzionerskog društva zahvalila se svim članovima koji dobrovoljno pomažu. Dan kasnije druženje su nastavili, ovog puta vožnjom od Gold Kosta do Brizbejna na fantastičnom brodu "Lejdi Brizbejn"

- Vreme je bilo prijatno, hrana pripremana i služna na brodu, kapetan je informativno i interesantno objašnjavao tokom celog puta gde smo prolazili, pored kojeg ostrva, pričao o istoriji. Bilo je i omladine da nas razveseli Članovi Srpskog penzionerskog društva su platili pola cene puta, a druga polovina je plaćena iz našeg penzionerskog budžeta - javljaju iz penzionerskog društva.

Kasnije su pozvani u restoran "La Piaža Njaterfront" na Gold Kostu gde je održavano Balkansko veče.

- Bilo je fantastično! Naša lokalna pevačica Irena i dva gosta pevača su razgalili dušu zemljaka. Narod je bio tako raspoložen, kako samo Balkanci znaju da uzivaju. Bilo nas je sa svih područja: Srba, Makedonaca, Bosanaca, Hrvata, a i Bugari su sa nama pevali i igrali. Nije ni čudo da se svaki dan po neko učlani u naš klub. Srpski penzioneri vole da se druže, da izlaze, da uživaju. A toga kod nas ima u izobilju - poručuju iz penzionerskog kluba sa Gold Kosta.

Saradnja sa Zemunom

- Kod nas su dobro došli ljudi dobre volje. Takođe smo počeli da se dopisujemo i družimo sa članovima Penzionerskog društva iz Zemuna - Donji grad. Njihov predsednik gospodin Uzelac je kontaktirao Dragana Dorića, predsednika srpskog Penzionerskog društva i sada razmenjujemo naše novosti, događaje i iskustva - kažu penzioneri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online