Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.04.2018.
12:30
Vestionline A

Snežana žrtva ubistva?

Snežana Stojanovska (26), nađena mrtva u svojoj garaži posle navodnog incidenta pri dizanju tegova, verovatno je ubijena, kazala je istražni sudija Viktorije Sara Hinči. Žrtva je živela sa suprugom, zetom i svekrvom u Prestonu, kada je stradala 8. novembra 2010.

EPA/Perry Duffin
Policija Australije ima pune ruke posla

Tokom istražnog postupka u Melburnu, pred sudijom Hinči, čulo se da je njen muž Dragi Stojanovski kazao policiji da mu se žena probudila rano tog jutra kako bi vežbala i da ju je našao posle 11 sati na klupi za vežbanje, pritisnutu šipkom od tegova preko grla.

Sudu je kazano da je Stojanovska upravo saznala da je trudna 12 nedelja i da je istog dana trebalo da se vidi sa doktorom.

U uvodnoj reči, savetnica Barbara Majers koja pomaže istražnom sudiji rekla je da sudija sumnja da smrt gospođe Stojanovske nije bila nesrećan slučaj.

- Časni sud sumnja da je Snežanina smrt rezultat ubistva - rekla je gospođa Majers.

Sudija Hinči otvorila je i zaključila pretres više puta savetujući Dragog Stojanovskog, njegovog brata Vaska i njihovu majku Pisanu da potraže pravni savet i da u julu, kada se predmet vraća na sud, budu u društvu advokata.

Sudu je kazano da se klupa za vežbe u dizanju tegova sastojala od gvozdene ploče postavljene na naslagane telefonske imenike i da šipka nije imala prstenove da učvrste dva utega od po pet kilograma.

Istrazi je kazano da je stručnjak s Instituta za sport Viktorije rekao policiji da su snimci mesta zločina iz kućne vežbaonice "najčudniji prizori koje je ikada video".

On je kazao da se u 90 odsto slučajeva, kada neka osoba ne uspe da podigne težinu, šipku ukosi na jednu stranu posle čega tegovi skliznu niz nju.

Takođe je postavio pitanja o tome zašto je Snežana Stojanovska bila u pidžami i kućnom ogrtaču, umesto u odeći za vežbanje.

Sudu je kazano da je telefon Dragog Stojanovskog poslužio da se uputi poziv medicinskoj klinici sat pre nego što je njegova žena trebalo da bude na pregledu kod doktora.

Gospođa Majers rekla je sudu da su detektivi odseka za ubistva uvereni da je muž telefonirao da otkaže pregled žene "s ciljem da izbegne bilo kakvo ispitivanje od strane klinike o tome zašto nije došla i da bi dobio više vremena sa sakrije zločin".

Sudija zahtev iskaz

Sudija Hinči kazala je Dragom Stojanovskom, njegovom bratu i majci da će ih primorati da daju iskaz ako ne budu hteli da dobrovoljno učestvuju u istrazi.
- Čak i ako ne zatražite pravni savet i ne dođete sa advokatom, od vas će biti zahtevano da budete u sudnici i date iskaz - rekla je ona.

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online