Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 27.01.2014.
08:00
telegraf.rs A

Zbog čega muškarci ne mogu bez žena?

Mnogim muškarcima, kad su u društvu svojih ortaka ili sami kod kuće, kroz glavu prolazi da bi im život bio mnogo lakši bez žena. Međutim, čim se pojavi neka devojka, posebno još ako je lepa, oni potpuno poblesave i izgube glavu. Zašto je to tako?

Muškarci, istraživanje tvrdi, ne mogu da odole ženama u crvenom

Fatalna crvena

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Ročester otkrilo je da muškarci ne mogu da odole ženama u garderobi crvene boje. Tokom istraživanja, ispitanici su gledali fotografije žena odevenih razne boje, dok su im aparatima merili telesne funkcije. Crvena se pokazala kao apsolutni pobednik.

Boja odeće nije samo stvar estetike, već može da ima ogroman uticaj na telo u psihu. U slučaju crvene je u pitanju je vrlo konkretna reakcija.

Maženje

Momci su vaspitavani tako da barem pokušavaju da glume da im nije potrebna nežnost. Međutim, to foliranje je najčešće bezuspešno. Stručnjaci s Kinsi instituta ispitivali su heteroseksualne muškarace u dugim vezama ili braku.

Pokazalo se da su svojim ljubavnim životom najsrećniji upravo oni koji se sa svojom partnerkom često grle i maze.

Moć ženskih grudi

Istraživači Velington univerziteta s Novog Zelanda otkrili su toplu vodu, odnosno da muškarci jednostavno obožavaju da gledaju u ženske grudi. Ovaj deo tela je, hteli to oni ili ne, prvo u šta se zabulje kad odmeravaju neku damu, iako najduže pogled zadržavaju na licu.

Suprotno opšteprihvaćenom mišljenju, ovo istraživanje pokazalo je i to da muškarcima veličina grudi uopšte nije bitna.

Od lepe žene im pamet stane

Dve studije iz Indijane pokazale su da muškarci vrlo teško prate vesti na televiziji ako ih prezentuje atraktivna voditeljka. U tom slučaju informacije daleko teže pamte.

Naučnici smatraju da se razlog za to nalazi u kognitivnom delu muškog mozga, koji informacijama iz čula vida daje prednost, dok izgovorene reči padaju u zapećak i ne dopiru do svesti.


Brak i deca

Iako na prvi pogled deluje da su većina žena udavače koje jedva čekaju da dobiju decu, dok su muškarci vrdalame u potrazi za provodom, nauka je dokazala da je to potpuna zabluda.

Rezultati opsežnih studija, koje su sproveli internet portal za upoznavanje Match i univerziteti Bingamton i Rutgers, pokazalo je da momci, ma koliko godina da imaju, brak priželjkuju u jednakoj meri kao i devojke. Štaviše, ispostavilo se da oni više maštaju o deci nego dame.


Muške igračke

Retki su muškarci koji se ne lože na automobile, gedžete i druge skupe statusne simbole. Činjenica je da najskuplja brza kola i najmodernije telefone uglavnom nabavljaju muškarci željni neobaveznih avantura.

Ipak, većini muškaraca dobra kola služe da bi rasterali konkurenciju dok se udvaraju nekoj ženi koja im se dopada.

Miris kuhinje

Studija jednog straživačkog centra u Čikagu potvrdila je ono što naše bake odavno znaju, da put do muškog srca ide preko stomaka. Ukusno spremljena kuvana hrana, odnosno njen miris, pored toga što ih opušta i smiruje, u njima budi i seksualnu želju.

Verovali ili ne, pokazalo se da miris pite bundevare ima najjače dejstvo jer poboljšava dotok krvi u penis.

Suze nisu seksi

Naučnici su otkrili da jači pol na ženske suze reaguje impotencijom. Kada vide uplakanu ženu, njima je jasno da joj je potreban zagrljaj i uteha, što podrazumeva da neće biti ništa od seksa.

Međutim, ako žena secka luk, neće tako reagovati. Stvar je u tome što, zahvaljujući svom hemijskom sastavu, “emocionalne” suze šire određeni miris koji muškarcu ubija svaku želju za vođenjem ljubavi.

Boja kose

Društvena mreža Badoo sprovela je istraživanje i otkrila da najveći broj muškaraca privlače brinete. Čak 33 odsto ispitanika otkrilo je da obožava brinete, dok 29 odsto preferira crnke, barem kada razmišljaju o skrašavanju i braku.

Plavuše i crvenokose su im više za provod, ali ne zato što im se manje sviđaju. Naprotiv, samo strahuju da će im devojke s ovim bojama kose preoteti neko drugi.


Položaj glave

Ako je verovati istraživanju Njukasl univerziteta, muškarce veoma privlače dame koje drže glavu pomalo nagnutu. Ima nečeg magičnog kad žena malkice isturi bradu, a onda ga nežno pogleda, posebno još ako je niža.

Takav prizor na nesvesnom nivou navodi muškarca da se oseća jak i muževan, dok ona na najnežniji način u punoj snazi ispoljava svoju ženstvenost.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.01.2014. 21:11
Zbog 3,14čke
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online