Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.02.2017.
02:30
alo.rs A

Evo zbog čega treba da se seksate svaki dan

Da se razumemo - svi znamo da je seks jedna vrlo pozitivna stvar za naše telo, naš duh, našu vezu, ali puno je parova koji su već odavno izgubili rutinu učestalog seksa i to u tolikoj meri da više uopšte nemaju seks.

StockPhotos.io
Nedostatak seksa loše utiče na zdravlje 

Puno je i samaca, koji baš kao i oni u paru s vremenom prestanu uopšte da razmišljaju o seksu i vode život bez njega. Šta god bili razlozi, znajte da bi to ipak trebalo da promenite, jer vaš život itekako trpi bez seksa, a telo vam vrlo verovatno već daje jasne signale koliko mu nedostaje.

Telo odrasle osobe nakon podužeg perioda bez seksa počinje da odašilja loše signale u mozak i zato postajete depresivniji, a sa smanjenim libidom smanjuje se i volja za mnogim stvarima.

Dakle, nedostatak seksa nije samo stvar uspaljenosti ili neuspaljenosti - stvar je puno ozbiljnij od toga.

Podložniji ste bolestima

Mnogi su naučnici došli do otkrića - što s psihološkog što s medicinskog pogleda na problem da redovan seks ima znatan uticaj na podizanje imuniteta pa se tako u periodima pred zimu, s naglim promenama vremena, čak savetuje povećana količina seksa kako bi se organizam bolje štitio od virusa i bakterija.

Podložniji ste većem stresu

Sam nedostatak seksa već je dovoljno stresan, jer vaš organizam ne prima redovno dovoljnu količinu hormona koji čine da se osećate bolje pa se sa svakodnevnim nedaćama nosite lošije, teže, s više pesimizma.

Sve se teže uzbuđujete

Svako ko je ikada prošao neku fazu apstinencije zna da se s vremenom sve teže uopšte naterati na seks. Što se tiče žena, nedostatak seksa uticaće na njihov libido, a u slučaju muškaraca čak je moguća pojava erektalne disfunkcije. Na kraju, pričamo o delovima tela koji su pre svega mišići, a znamo šta se događa s mišićima ako ih ne koristimo.

Uzbuđenje nalazite u snovima

Od svih reakcija koje u nedostatku seksa pokazuje ljudsko telo jedna je okej – uzbuđenje koje vam nedostaje u pravom životu seli se u svet snova kako bi organizam barem malo mogao uživati u sekusalnom uzbuđenju. ali to bi ujedno trebalo da bude i jasan znak da u pravom životu nadoknadite ono što vam nedostaje.

Udaljujete se od partnera

Dokazano je da seks drži vezu zdravom – deca, porodica, navika – to su potrebe koje mnoge parove drže zajedno, ali seks, je ako niste znali, ona posebna veza koja će svaki odnos držati čvrsto i zadovoljno. Zdrav seks nije zato važan samo za zdrav život, već i za zdrave odnose, posebno ako u njemu odgajate decu.

Pada vam samopouzdanje

Ovo je jedna od karakteristika koju mnogi možda ne bi rekli o sebi, ali istina je – možda je vaša žudnja vrlo slaba, ali s nedostatkom seksa mnogi ljudi gube i samopouzdanje koje je prilično važno ne samo u vezi u kojoj ste, već u vezi sa svim ostalim ljudima s kojima dolazite u kontakt.

Muškarcima prete bolesti prostate

Kada govorimo o bolestima i raku prostate najčešće mislimo na starije osobe kojima su u godinama, ali i s nedostatkom seksa, opada funkcija njihovih reproduktivnih organa usled čega dolazi i do smanjenje zaštite prostate.

A ženama njihovih organa

Već smo spomenuli mišiće, a vagina je jedna od njih. Smanjenom upotrebom mišića oslabljulje vaginalni zid te dolazi do njene disfukcije. Zato čak i ako nemate redovan seks onda sebi možete pomoći barem redovnim izvođenjem Kegelovih vežbi (stezanjem i opuštanjem mišića vagine).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online