Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.01.2017.
02:30
Vestionline A

Saveti stručnjaka za dobar oralni seks

Da li ste se nekad zapitali kako bi izgledao kurs oralnog seksa? Evo šta edukatori i seksolozi koji drže radionice na ovu temu savetuju svojim polaznicima.

StockPhotos.io
Pružite mu uživanje koje nikada neće zaboraviti

U današnje vreme, nema stvari koja bi mogla da vam padne na um, a da se neko nije našao da organizuje kurs ili radionicu na tu temu. To važi i za "škakljive" teme, kakva je, na primer, oralni seks.

Da li ste se nekad zapitali kako bi izgledao kurs oralnog seksa? Edukatori i seksolozi koji drže radionice na ovu temu, ispričali su za "Hafington post" šta savetuju svojim polaznicima.

1. Počnite lagano

"Zabavno je da počnete 'meko'. Dozvolite partneru da punu erekciju postigne u vašim ustima, bez ikakvog pokreta, vašeg ili njegovog. Neka oseti toplinu vašeg daha, neka neko vreme uživa u osećaju vlažnog i podatnog jezika koji ga dodiruje, pre nego što lagano počnete da sisate. Iščekivanje će vašeg partnera dodatno uzbuditi", savetuje Rebeka Benetu, seksolog, ekspert za veze i koosnivač seminara "Radost orala".

2. Ne stidite se da koristite lubrikant

"Ljudi najčešće pretpostave da će pljuvačka biti sasvim dovoljna za lubrikaciju, ali mnogo je bolje ako na samom početku dodate malo lubrikanta, koji može biti na bazi vode ili silikona, šta god da vam se više dopada. Nakon par minuta, verovatno će biti dovoljno vaših 'sokova' da možete da se opustite, ali na početku nije na odmet da upotrebite lubrikant. Ako ne volite lubrikante, može da pomogne ako neposredno pre oralnog seksa sisate tvrdu bombonu bez šećera, pošto će to podstaći lučenje pljuvačke, pa će oralni seks biti prijatniji", savetuje Melisa Džons, seksolog i direktor Seksološkog instituta iz San Antonija u Teksasu.

3. Koristite ruke

"Zapamtite: 50 odsto svakog dobrog orala čini vešta upotreba šaka. Ako uz usta koristite i šake da biste pojačali pritisak, ili promenili tip stimulacije, ili da biste stvorili iluziju da ga uzimate celog, na dobrom ste putu da budete upisani na listu 'najboljeg seksa u životu' koji je vaš partner ikada imao", kaže El Čejs, seksolog i edukator, autorka knjige Seks za devojke sa oblinama.

4. Postavljajte pitanja

"Pre nego što se upustite u oralni seks, razgovarajte sa partnerom, pitajte ga da li postoji nešto što naročito voli. U redu je da čak i tokom samog čina pitate muškarca da li uživa, ako niste sigurni da je tako. I imajte u vidu, da bez obzira na to koliko ste vešti u krevetu, nisu svi muškarci isti. Dakle, ono što je vašeg prethodnog partnera ostavljalo bez teksta, uopšte ne mora izazivati isti efekat i sa vašim sadašnjim partnerom. Ali, umesto da postavljate pitanja opšteg tipa kao 'je l' ti lepo', ako ćete već nešto da pitate, bolje pitajte konkretno, kao 'da li želiš da usporim, da malo popustim stisak' i slično", savetuje Trevor Džons, seks terapetut i koautor seminara "Radost orala".

5. Iskoristite prirodnu krivinu i ugao penisa

"'Duboko grlo' nije za sve, ima žena koje ne uživaju u tome. Ali, ako volite taj osećaj ispunjenosti, i ako uživate u tome da ga uzmete celog, obratite pažnju na ugao i liniju penisa, biće vam prijatnije.Promenite nekoliko poza, dok ne utvrdite u kojoj je vama osećaj najprijatniji, možete početi tako što vaš partner sedi, a vi ste na kolenima ispred njega, ako to 'ne upali', pokušajte da promenite položaj, neka on legne, a vi se pomerajte oko njega, dok ne nađete najzgodniji ugao", savetuje seks edukator Ejmori Džejn.

6. On zaslužuje vašu nepodeljenu pažnju

"Posvetite pažnju muškarcu, ne samo njegovom penisu. Uživaćete više ako mu stavite do znanja da vas uzbuđuje činjenica da mu pružate takvo zadovoljstvo. Održavajte kontakt očima, pitajte ga da li postoji nešto što želi, a vama prosto nije palo na pamet da to uradite... Pratite govor njegovog tela", savetuje Melisa Džons.

7. Ne zapostavljajte testise

"Da bi oralni seks bio dobar, morate posvetiti pažnju i testisima. Da li ćete ih dodirivati rukom, grudima, uzimati ih u usta, ili samo ljubiti, na vama je. Ponekad čak nije loše da upravo stimulacijom testisa započnete oralni seks", kaže Saša Rene, koja edukacije iz oblasti oralnog seksa drži u San Dijegu u Kaliforniji.

8. Uživajte u trenutku

"Penis, najosetljiviji i najdelikatniji deo tela vašeg muškarca prepušten je 'na milost i nemilost' vašim usnama, jeziku i zubima. Uživajte u tome", savetuje El Čejs.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online