Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.02.2016.
02:30
Vestionline A

Bezbroj je razloga da uživate u seksu svaki dan

Seks je više nego dobar za svakog čoveka. Osim što predstavlja najveće zadovoljstvo, seks i leči i povoljno utiče na naše zdravlje. A evo u čemu je stvar.

updatedshiva.blogspot.com
Ako redovno upražnjavate seks, bićete srećniji i zdraviji

Seks je dobar je za vaše srce

Studija sprovedena na Univerzitetu u Belfastu je otkrila da upražnjavanje seksa tri puta sedmično drastično smanjuje rizik od srčanog ili moždanog udara. Naučnici kažu da nije tačna pretpostavka da muškarci imaju veću šansu od dobijanja srčanog udara tokom seksualnog odnosa u 40-im i 50-im godinama.

- Svi oni koji su zabrinuti treba da znaju da je seks samo još jedan forma vežbanja. U fitnes terminima, to je jednako kao da hodate kilometar ili se penjete stepenicama gore i dole. Bitno je da ste fizički u formi - rekao je profesor Piter Vajsberg.

Štiti od prehlade

Seksualni odnosi povećavaju vaš imunitet i samim tim štite vas od prehlade i gripa. Utvrđeno je da ukoliko parovi upražnjavaju seksualni odnos dva ili više puta sedmično, imaju veći nivo imunoglobulina, koji pomaže vašem imunom sistemu da se bori protiv virusa.

Produžava život

Studija o dugovečnosti i seksu je otkrila da oni koji imaju seks manje od jednom mesečno, imaju duplo veći rizik da umru mlađi od onih koji su sktivni dva puta sedmično.

- Seksualna aktivnosti ima efekat zaštite po zdravlje muškarca. Ovo može da bude povezano sa glavnim seksualnim hormonom koji se zove dehidroepiandrosteron (DHEA). Ovaj važan hormon se stvara u nadbubrežnim žlezdama i funkcioniše tako što povezuje estrogen, testosteron i progesteron. Nivo DHEA-a raste pred orgazam i ejakulaciju za čak tri puta više od uobičajenog nivoa, a neki tvrde kako redovan seks produžava život - navodi doktor Vajsberg.

Popravlja raspoloženje

Posle vođenja ljubavi neminovno ćete se osećati bolje zahvaljujući hormonima koji se oslobađaju nakon orgazma, kao i mogim enzimima, a jedan od njih je endorfin. Hormon oksitocin, koji se povećano luči tokom seksa, čini ljude ljubaznijim prema partnerima, smiruje i tera na spavanje. Žene mogu da ga proizvedu četiri puta više nego muškarci. Oksitocin se zove i hormon "grljenja", jer se oslobađa nakon 20 minuta grljenja.

Drugi značajni neurotransmiter je serotonin koji je glavni antidepresiv i najzaslužniji za smeh, osećaj sreće i opuštenost posle seksa.

Povećava plodnost

Tvrdnja da uzdržavanje od ejakulacije povećava kvalitet i mobilnost sperme da bi se brže oplodila jajna ćelija je potpuni mit.

- Kad sperma dugo stoji u pasemeniku (epididimis), dugoj savijenoj komori, koja se nalazi iza testisa, ona brzo umire. Češća seksualna aktivnost daje bolji kvalitet sperme, osim u slučaju kad muškarac ima niži nivo spematozoida. Da biste poboljšali plodnost, bolje je imati seks često nego suzdržavati se - rekla je ginekolog Džilijan Lokvud.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online