Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.10.2015.
02:30
cosmopolitan.rs A

Za bolje razumevanje "misterije" muškog orgazma

Ono što se dešava sa penisom kada ga dodirnete je čudo biologije. Ne postoji dugme koje pritisnete, nikakva ručka koju povučete, pa čak ni vaš partner ne može to da vam objasni. Erekcija je apsolutno autonomna. Kako se on oseća pri erekciji? Neki muškarci opisuju ovu senzaciju kao "osećaj da se budi snaga". Neki kažu da podseća na pritisak koji se pojavi pre erekcije ili na "bika spremnog da napadne".

pixabay.com
Ne postoji dugme koje pritisnete, nikakva ručka koju povučete da bi "mališa" reagovao

Ono što se u tom trenutku događa u muškom telu je sledeće: nervi kičme nadražuju se usled seksualnog maštanja, erotskih snova, hormona, dodira. To širi krvne sudove i krv se spušta u penis puneći njegovo sunđerasto tkivo. Automatski se mišići u korenu penisa skupljaju kako bi zadržali krv da se ne vrati u arterije. I eto nama erekcije!

Svi zdravi muškarci imaju erekciju dok spavaju, dok se bude i nekada neočekivano tokom dana. Mlađi muškarci u trenutku mogu imati erekciju, ali kako stare, ona je sve sporija i slabija. Ne brinite, to je samo fiziološki problem!

Uđite u njegov krug

Svaki muškarac u seksualnoj karijeri prolazi kroz četiri faze koje definišu njegov krug seksa. Ako i postoje sličnosti između muškaraca i žena, male razlike su upravo ono što će vas u krevetu učiniti veoma dobrom!

1. faza: Uzbuđivanje

Klizite jezikom po njegovoj ušnoj školjki. Osetićete kako brže diše, da mu srce brže kuca, pritisak raste, penis nadima i možda će se u tim trenucima pojaviti presemena tečnost.

2. faza: Glavno jelo

Klizite jezikom po njegovim usnama dok ga mazite po testisima. Osetićete kako mu srce još brže kuca, pritisak raste, diše brže i jače, testisi počinju da se pune spermom. Ovo uglavnom traje nekoliko minuta, iako se pretpostavlja da mnogi mogu da ga produže kako bi doživeli intenzivniji orgazam.

3. faza: Orgazam

Stavite prst u njegova usta, pošto ćete se vi baviti drugim važnim delom tela. Čim sperma počne brzo da se spušta u penis, ne postoji ništa na svetu što ga može sprečiti da ejakulira. Njegovi mišići se grče, lice menja boju i grimasu, dok sperma izlazi u ritmu zadovoljenja. Iako on oseća orgazam prvenstveno u penisu, zapravo celo njegovo telo učestvuje. Grče se mišići, kroz telo prolaze žmarci, a lice mu se krivi u bezazlenu grimasu, kao da  ga je nešto jako lupilo po glavi i sada broji zvezdice.

4. faza: Opuštanje

Telo i mozak se smiruju. Testisi se prazne, semena kesa prestaje s radom, telo penisa smanjuje i vraća u prirodno stanje. Skoro je nemoguće da odmah počne sve iz početka! Biće potrebno od nekoliko minuta do nekoliko sati (u zavisnosti od godišta i fizičke kondicije vašeg partnera) da se ponovo uzbudi. Ali i to vreme možete da iskoristite za sebe: da proverite koliko je vešt s rukama, usnama i jezikom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online