Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.07.2015.
23:16
zena.blic.rs A

Muškarci više ne govore ženama da su lepe?!

Loren Martin je opisala je nešto što su mnoge žene počele da primećuju - muškarci žene više ne komentarišu kao lepe i ne dele im takve komplimente, već se "bave" ženskim seksipilom. Zato je Loren rešila da razgraniči seksipil od lepote.

AP
Reuters/L.M.
Ovo je lepa žena, glumica Natali Portman

- Žene. Mi imamo obline, mršave smo, opuštene, zgodne, slatke, loše, lutke, fine, lukave... Lista se nikada ne završava. Međutim, kada ste poslednji put čuli nekog muškarca da opisuje ženu sa pridevom koji nema dozu seksualnog i estetskog? Kada ste poslednji put čule muškarca da udeli kompliment njenoj duši ili eleganciji? Kada je muškarac poslednji put opisao ženu kao lepu?- zapitala se Loren.

Kako je dodala, postoji gubitak poštovanja, divljenja ženi, muškarci ih najčešće opisuju kao objekte, a ne kao ljudska bića. Žene se posmatraju kao "stvari" koje moraju da se osvoje, a retko su poštovane zbog svoje jedinstvenosti.

- Veliki broj muškaraca danas su momentalno zaslepljeni umecima u kosi, velikim grudima, velikim zadnjicama. Misle da seksualnost dolazi iz bronzanog tena, bikinija i veštačkih trepavica. Programirani su da veruju da je žena sa izvajanim telom i podignutim grudima privlačna. Šta je sa ženama koje ne žele da se uključe u mušku fantaziju? Šta je sa ženama koje žele da nose udobne džempere i ravne sandale? Šta je sa ženama koje se ne oblače tako da impresioniraju suprotan pol i samo žele da se osećaju lepo u svojoj koži? Da li ne postoji privlačnost u tome? Da li ne postoji trag samopouzdanja?- naglašava ova žena.

Instagram.com/CarmenElectra
Karmen Elektra je seksi, vrlo seski. I za nju muškarci kažu: "Što je dobra, al' bih..."

Ona postavlja pitanja: "Kada su žene primorane da se nose ovim standardima i da se izgube u gomili?, " Kada je muškarac stavljao slojeve šminke i investirao u mini suknje?".

- Postoji određeni tip muškaraca koji konstantno osuđuje žene na osnovu njihove pojave, ignorišući stvarnu sliku žena. Postoje muškarci koji ne razumeju koncept prirodne lepote i jedinstvenosti. Oni ne prepoznaju "seksipil" koji traje i posle ponoći, kada se šminka razmaže na jastuku i kada se umei iz kose izvade. Taj seksepil njima ne traje kada se sprej za samopotamnjivanje spere i kada se uske haljine skinu - istakla je.

Ona smatra da je to  iluzija koju su žene primorane da poštuju i da se vode nezdravim navikama godinama.

- Vreme je da se ovi muškarci podsete na razliku između seksipila i lepote. Vreme je da muškarci shvate da žene imaju više da ponude od tela. Žene su divna stvorenja, sa svojim jedinstvenim karakterom i pojavama. Vreme je da se pokaže individualnost i da se prestane sa iluzijom seksipila koju su muškarci napravili. Lepota nije samo na jedno veče, to je želja za vremenom provedenim sa ženom - poručila je Loren.

Neke od njenih najvažniji poruka glase:

* Seksipilu se dive iz daleka, lepota je ono što se zadržava.

* Seksipil je percepcija, lepota je uvažavanje.

* Seksipil je senka na očima, lepota je celokupno lice.

* Seksepil je pojava, lepota je dublje ispod kože.

* Seksipil je način na koji ona flertuje, lepota je način na koji priča.

* Seksipil je jaka pojava, lepota je snažan um.

* Seksipil je mladalački duh, lepota je iskustvo.

* Sekiepil je konvencionalan, lepota je unikatna.

* Seksipil je susret za jedno veče, lepota je besana noć.

* Seksipil je stanje tela, lepota je pravljenje palačinki.

* Seksipil vremenom nestaje, lepota je trajna.

* Seksipil je u oblinama, lepota je u njenoj suštini.

* Seksipil je sms poruka, lepota je ljubavno pismo.

* Seksipil je spoljašnost, lepota je žena.

P.S. Pozdravljamo muškarce koji se i dalje dive lepoti i poštuju lepe žene!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online