Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 24.04.2015.
14:38
mojportal.ba A

Kada muškarac najčešće beži iz braka?

Kad se žena razboli, tad sazna ko su joj pravi prijatelji, ali i da li ih muž voli i da li je spreman da ispoštuje zavet dat na početku braka - "i u dobru i u zlu"...

2.bp.blogspot.com
Jesi li muškarac ili piiiiiip?

Prema novom istraživanju, većina brakova, tokom kojih se supruga teško razboli, završće se razvodom. Istraživači tvrde da je čak 6 odsto veća verovatnoća da će neki brak propasti, ako se žena razboli. S druge strane, opstanak braka ne zavisi od zdravlja muškarca.

Istraživanje je obuhvatilo 2.701 bračnih parova i pratilo ih punih deset godina. Na početku istraživanja, jedan od partnera morao je da bude star bar 51 godinu

Na kraju istraživanja čak 32 odsto brakova uključenih u istraživanje završilo je razvodom, dok je u 24 odsto brakova jedan od partnera umro.

Razvod se češće javljao u brakovima gde su partneri mlađi, dok je do smrti dolazilo u brakovima gde su partneri bili u poznim godinama.

Dr Amelia Karaker sa Univerziteta u Ajovi, koja je vodila ovo istraživanje, objasnila je da bolest može često da nanese štetu braku, kao i finansijski problemi. Na primer, zdrava žena je uglavnom stub porodice, vodi računa o čistoći, hrani…

A ako se žena teško razboli, njene će obaveze morati da preuzme neko drugi. U takvim slučajevima može da dođe do svađa, pa i razilaženja.

- Postoji velika razlika u tome kada se neko oseća loše i ne može da skuva večeru ili je toliko bolestan da više ne može da se brine o sebi, a ni o partneru. To je nešto što zaista može da promeni dinamiku u braku. Osim toga, ako je žena toliko bolesna da ne može da radi, ona više ne doprinosi finansijskom budžetu porodice - kaže dr Karaker i napominje kako, uz ove probleme, i briga o bolesnom partneru može uticati na raspad braka.

Žene su uglavnom manje zadovoljne pažnjom svojih muževa. Naime, muškarci, posebno oni stariji, ne brinu kako treba o svojoj supruzi.

- Pitanje života ili smrti često izazove čoveka da proceni šta je važno u njegovom ili njenom životu. Moguće je da bolesna žena zaključi kako nije srećna i zadovoljna pažnjom koju ju joj pruža njen suprug i da će radije poslednje dane provesti sama, nego u lošem braku - zaključila je dr Karaker.

POVEZANE VESTI

Petak 24.04.2015. 16:45
Ja se nisam odvajao od svoje supruge dok se je lečila 2 godine od sarkoma (jedna od najgorih vrsta kancera) i ako sam znao od prvog dana da joj nema spasa. Ovaj članak ne važi za svakog muškarca da će napustiti bolesnu suprugu.
Petak 24.04.2015. 16:52
Skoro sedam godina kako je više nemam, prvih pet godina nisam hteo da budem u vezi sa bilo kakvom, sada ih menjam, ali suprugu nema šanse da prežalim dok sam živ.
Petak 24.04.2015. 17:07
Hteo sam napisati dok je moja supruga bila na jednoj beogradskoj klinici, sa njom je ležala žena iz Ljubovije koju je suprug doveo i samo ostavio. Za dva meseca kolikosu bile zajedno nije ni telefonom zvao, čak i deca je nisu zvala, verovatno im je branio. Ovim saznanjem ja sam bio mnogo potrešen, da sam bio u stanju da odem u Ljuboviju i premlatim šimpanzu.Ta žena je bila izvanredna osoba i videlo sa da više pati zbog dece nego bolesti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online