Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Boško darovao 45.000 evra!

Retko kad zanemimo i ostanemo u čudu, budući da svakog dana imamo priliku da čujemo, vidimo i uverimo se da ma koliko loše bilo, uvek su tu neki dobri ljudi da stvar preokrenu iz korena onima koji nisu rođeni pod srećnom zvezdom.

Vesti - V. Sekulić
Široko srce i ruka: Boško Vukić u "Vestima"

Ipak, ostali smo zaprepašćeni nedavnim postupkom našeg vernog čitaoca iz Filingena, Boška Vukića, čoveka koji skoro tri godine zaredom dolazi bez pompe i najave na vrata beogradskog dopisništva "Vesti" i pre nego što ode da se odmori i raspakuje svoj skromni prtljag, prvo se javi Humanitarnom mostu kako bi pomogao nekome o čijoj je sudbini saznao posredstvom našeg lista.

Ono što nas je ostavilo bez daha je njegova donacija od čak 40.000 evra za Zemunsku bolnicu, o čijim smo problemima pisali prethodne godine na strani Humanitarnog mosta.

Saznavši tako da ovoj zdravstvenoj ustanovi nedostaju mnoge stvari za normalan rad i funkcionisanje, ovaj dobričina nije se libio da tu stvar popravi, obezbedivši svojom donacijom čak 70 novih kreveta, madraca i dušeka.

Dar na pet adresa

Iako je životna knjiga dobrotvora Boška Vukića uveliko ukoričena, i ne može niko da promeni stranice koje su već napisane, uvek se može otpočeti sa novim poglavljem. Zato će ovaj dar otići na pet adresa: po 500 evra porodicama bolesnog Sergeja Petkova iz Beograda, Milana Rabrenovića iz Palanačkog Kiseljaka kod Ivanjice, Nikolije Jovanović iz Kragujevca, Dimitrija Vrbanića iz Beograda, ali i porodici Nikolić iz Dragaljevine na Pešteru, a još 2.500 evra stavio je na raspolaganje Humanitarnom mostu da se pomogne tamo gde je nejneophodnije.
Boško Vukić je iznenada došao i isto tako otišao. Pomešanih emocija, srca i ruku izdašnih poput nepresušnog okeana, uz obećanje da ćemo se ponovo videti.
- Doći ću i pre nego što se nadate, želja mi je da uputim pomoć na još mnogo adresa - bile su Boškove reči.
Hvala Boško, u ime "Vesti" i naših štićenika, koji će vaše ime zlatnim slovima utisnuti na svoja ranjena srca.

Imajući u vidu da Boško Vukić naš dobrotvor i zemljak iz dijaspore, nosi na svojim leđima breme od 83 godine, a u svom srcu pored ljubavi za svoj narod i - tri bajpasa i da nikada nije ni bio, niti jeste biznismen, već nekadašnji metalostrugar koji je obeležio pet decenija rada i života u Nemačkoj, svakog će ostaviti bez reči.

- Dugi niz godina sam bio samo verni čitalac, od pre tri godine i dobrotvor, čovek, koji deci, njihovim majkama i očevima može da pomogne. Dosad sam se godinama borio za zdravlje svoje ćerke jedinice Dušanke, učinio sam sve što sam mogao... Znam samo jedno i ono što mi je majka uvek govorila, dobro se dobrim vraća i da niko nikada nije postao siromašan dajući i drugima. Kada sam u "Vestima" pročitao šta je sve neophodno Zemunskoj bolnici, nisam se dvoumio i odlučio sam da učinim nešto od srca, ne tražeći ništa zauzvrat. Svestan sam da mi niko nije verovao kada sam rekao da želim da doniram 40.000 evra za krevete koje bi izradila naša domaća firma. Ipak, znajući da je to za bolji i viši cilj i da će pacijentima olakšati i ovako težak boravak u bolnici, sve je ubrzo završeno. Moja misija je ispunjena. Od direktora KBC Zemun prof. dr Stojanovića i firme koja će izraditi krevete dobio sam uverenje da će svi kreveti biti gotovi do kraja jula. Biće mi drago kada ih budu postavili u novootvorena krila bolnice - kazao je naš zemljak rođen u Vreocima kod Lazarevca, koji je već proslavio i vlastiti jubilej - 54 godine rada i života u Nemačkoj.

Ogromna zahvalnost

Povodom donacije našeg humanog čitaoca Boška Vukića, kontaktirali smo i direktora KBC Zemun prof. dr Dragoša Stojanovića, koji je izrazio ogromnu zahvalnost.
- Bošku Vukiću koji zaslužuje samo reči hvale dugujemo veliku zahvalnost. Njegova i te kako značajna donacija u vidu specijalnih kreveta različitih vrsta, naćiće se u tri prateća renovirana objekta poliklinike, pedijatrije i neurologije u sklopu KBC Zemun. Za Boška je spremljena i specijalna zahvalnica, koju ćemo mu, nadam se uručiti - rekao je dr Stojanović.
Dogovoreno je i da reporteri "Vesti" svakako budu na licu mesta da zabeleže prispeće kreveta i otvaranje renoviranih objekata. I da samim tim zajedno odamo počast dobričini Bošku Vukiću, koji je pomogao mnoge ugrožene zemljake u otadžbini.

Otišao je davne 1964. godine iz Jugoslavije, seća se čak i datuma 25. maja, da bi zlatnim zanatom metalostrugara postigao izobilje svojoj familiji.

- Imam i više nego što mi treba, svoje sam potomke obezbedio, svoju sam domovinu uvek voleo i rado se sećao lepih vremena, ali došao je čas da deo svoga srca poklonim i drugima u nevolji, a posebno deci. Zato ni ovog puta nisam došao praznih ruku - kaže Boško Vukić predajući nam donaciju od još 5.000 evra.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dočekuju zimu bez straha
HUMANITARNI MOST Jovići u srcu dobre Nataše
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online