Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 09.07.2018.
18:00 >> 13:54h
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Stalno u mislima dobrih ljudi

Posle teksta o Azri Arifović (28), mladoj Novopazarki koja se se devet godina borila sa jednim od najtežih oblika leukemije i nedavno konačno - pobedila, mnogo naših čitalaca iz celog sveta, interesovalo se u poslednjih mesec dana: kako živi hrabra Azra, kakve su joj šanse za zaposlenje i da li i dalje želi da se, kako je ranije najavljivala, preseli u Švedsku.

D. N. Petrović
Druga opcija Švedska: Azra Arifović

- Mada sam sada potpuno zdrava i mogu da radim, za mene u Novom Pazaru još nema posla. Ipak, ima i lepih vesti. Po osnovu javnih radova, četiri meseca biću angažovana u ovdašnjem JKP Gradska čistoća, radiću u administraciji ovog preduzeća, nadam se da ću biti od pomoći, a i mnogo toga ću naučiti - priča Azra.

Naglašava da ima tremu, ali i da se raduje što će, posle mnogo godina provedenih po bolnicama i u "kućnom pritvoru", makar i nakratko, zarađivati za sebe.

- Dok sam se borila za život i dok su mi kroz glavu prolazile svakakve misli, pa i najcrnje, uvek sam verovala u izlečenje i maštala o normalnom životu, drugaricama, prijateljima, izlascima i poslu. Nadam se da će se i za mene naći neki solidan stalni posao u Novom Pazaru, bila bih presrećna kada bi se trajno zaposlila. Naravno, kao i svaka mlada devojka i ja maštam o porodici i deci, doći će i to na red - priča sa osmehom Azra.

Dobro se dobrim vraća

Mladoj Azri, posredstvom naše redakcije u Bad Filbelu, anonimni donator iz Sarbrikena uputio dar je od 20 evra. Ovaj znak pažnje, koji smo prosledili na njenu kućnu adresu, iskreno je obradovao.
- Hvala od srca tom čoveku ko god da je. Uverena sam da je na ovakav način želeo da pošalje poruku da misli na mene i da mi želi dobro, što ovom prilikom najsrdačnije uzvraćam - rekla je Azra Arifović.

Dok je još pila sukupoceni glivec, koji su joj slali naši čitaoci sa raznih strana sveta, želeći joj pobedu nad opakom bolešću, Azra je više puta za naš list izjavljivala da će se, kad jednog dana konačno ozdravi, a ne bude posla u Novom Pazaru, najradije preseliti u Švedsku, gde bi volela da živi.

- Čitala sam mnogo o ovoj zemlji i Skandinaviji uopšte, sviđa mi se tamošnji način života. Tihi su ljudi, staloženi i nikuda ne žure, mnogo lepog o Švedskoj čula sam i od nekih mojih rođaka i sugrađana koji su tamo našli bolji život. Sačekaću posao u Novom Pazaru, volim svoj rodni kraj i grad. Ali, ako ga u dogledno vreme ne bude, pokušaću da se legalno domognem Švedske i tamo dobijem neko zaposlenje - ističe ova Novopazarka.

Pošto je potpuno izlečena, a šanse da se bolest povrati su minimalne, Azra Arifović apeluje na čitaoce "Vesti" da joj više ne šalju lekove i da ih preusmere drugim ljudima koji su u nevolji. I svoje preostale rezerve gliveca darovaće drugima koji boluju od leukemije.

- Meni su dobri ljudi iz celog sveta, među kojima je bilo najviše čitalaca "Vesti", više puta spašavali život. Samo jedna kutija gliveca koštala je 3.500 evra, a neki su mi slali i po tri kutije. Hvala svima koji su mi pomogli, koji me i danas zovu i intersuju se za moje zdravlje i raspituju se da li radim i kako živim. Zahvalna sam im do neba i prosto nemam reči kojima bih im se zahvalila. Svima želim dobro zdravlje, sreću i uspeh u životu. Onima koji se nađu u sličnoj nevolji kao što je moja bila, poručujem da se bore, da se nikada ne predaju i da uvek veruju u izlečenje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U iščekivanju dobrih vesti
HUMANITARNI MOST Zahvalnost do neba
HUMANITARNI MOST Za sina i na kraj sveta
HUMANITARNI MOST Jovići u srcu dobre Nataše
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online