Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 08.07.2018.
18:00
Z. Marjanović - Vesti - Foto: Z. Marjanović A

Očekujte samo dobro!

Postoji narodna izreka po kojoj onaj ko u reku baci dobro spokojno može da sedi nizvodno pored iste te reke i da će mu matica kad-tad doneti nešto dobro. Ako je tako i ako život koji živimo zamislimo kao jednu veliku reku, onda Ana iz Kanbere, Ljubica Vukomanović iz Beča i baka Dušanka iz Sidneja mogu da očekuju samo dobro u životu.

Z. Marjanović
Zasijaće opet sijalica: Milan Radojčić

Zahvaljujući upravo njima, prikupljen je novac za isplatu duga za struju invalidu Milanu Radojčiću iz Gornjeg Milanovca kojem zvezde u životu zaista nisu bile naklonjene. Reporteri "Vesti" posetili su ga kako bi ga iznenadili i uručili novopristigle novčane pošiljke kojima će rešiti višegodišnji problem. Ana je poslala dodatnih 300 AUD, a baka Dušanka još 100 AUD.

- Čuo sam ja mnogo lepih stvari o "Vestima" i o tome da naši ljudi iz sveta preko ovog lista pomažu ovakvima u Srbiji kakav sam ja, a sada sam se i uverio da je sve onako kako su mi pričali. Problem sa nogama i zdravljem mi je do kraja života i tu nema pomoći, ali, eto, problem sa novcem za struju mi traje već osam godina, a rešen je za svega mesec, mesec i po dana. No, po meni, nije ovo samo novac, ovo je odraz duše onih koji pomažu drugima i taj novac ima mnogo veću vrednost. Naravno da se zahvaljujem tim plemenitim ženama koje su mi poslale novac, ali znam da to nije dovoljno bez obzira koliko biranih reči izgovorim u to ime. Možda je ona mudrost o reci i bacanju dobrog u reku najbolji način da im kažem da se dobro dobrim vraća - poručuje Milan Radojčić koji se nada da će uskoro, kao sav ostali svet, sa prvim mrakom u svom stanu upaliti sijalicu.

Još malo do svetla

Prikupljanjem novca za isplatu duga za struju završavamo priču o invalidu Milanu Radojčiću, ali na priključak će morati, zbog donekle komlikovane procedure, da se još malo sačeka. No, reporteri "Vesti" će sigurno biti tu da zabeleže trenutak kada će Milan, posle osam godina života u mraku, konačno pritisnuti prekidač čime će svetlost ući i u njegov stan i u njegov život. Utisak je da će se Milan uvek kada upali svetlo prisetiti Ane, Ljubice i bake Dušanke.

Da podsetimo, ovom nevoljniku su nakon naizgled banalne povrede amputirane obe noge i od tada je prikovan ili za krevet, ili za invalidska kolica. Od brojnih prijatelja i rođaka, koliko ih je u životu imao, nakon što je ostao invalid, ostala su mu samo dva druga koji mu pomažu i koji ga povremeno, kada im vreme dozvoli, izvode na sunce i svež vazduh.

No, nesreća nikada ne ide sama, pa mu je pre osam godina zbog duga od 13.000 dinara isključena struja, a dug je u međuvremenu narastao na 54.000 dinara koje Milan Radojičić nema, jer ionako uz malu invalidsku penziju jedva sastavlja kraj s krajem.

Ovih dana, bar što se tiče duga za struju, situacija je sasvim drugačija zahvaljujući dobrim dušama iz daleke Australije i Austrije koje su poslale dovoljno novca da dug bude izmiren i da Milan konačno ne samuje uz svetlost sveća.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dimitriju od srca
HUMANITARNI MOST Iznenađeni i obradovani
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online