Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 11.06.2018.
18:00 >> 14:07h
K. N. - Vesti - Foto: djecjidom.com A

Hvala na istrajnoj podršci

Po želji naše plemenite čitateljke Rajke Tarlać iz Sidneja, kao i njenih humanih prijatelja, redovnih donatora, među kojima su: anonimni sveštenik SPC, anonimna braća iz Sidneja, Nada Ostić i Mica Šućur, dar od 500 dolara stigao je na adresu Dečjeg Doma "Rada Vranješević" iz Banjaluke.

djecjidom.com
Dečji dom "Rada Vranješević"

Uspeli smo to da učinimo pre velikog praznika Vidovdana, kako bi štićenicima ovog Doma koliko-toliko ulepšali tešku svakodnevicu. Zaposleni u ovom Domu, dobrotvorima izdaleka uputili su veliku zahvalnost. Prema njihovim rečima na sam pomen imena Rajke Tarlać, čovek ne može da ostane ravnodušan, posebno imajuću u vidu da ne prođe mnogo vremena a da im ova žena velikog srca ne pošalje pomoć.

- Hvala svima koji su bili i ostali uz nas poput dobre Rajke i njenih isto toliko plemenitih prijatelja. Oni su godinama uz našu decu i trude se da im donesu osmeh na lice, a nama olakšaju brigu o njima. Takva podrška mnogo znači, posebno kada imate toliko dece svih uzrasta o kojima treba brinuti i omogućiti im da u nekom trenutku život preuzmu u sopstvene ruke. Ovog puta, donaciju ćemo utrošiti na kupovinu prehrambenih i higijenskih proizvoda. Imamo potrebe i za određenim tehničkim stvarima poput popravke fasade Doma i kombi vozila, koje svakodnevno koristimo za potrebe prevoza dece i mladih. Ipak, za to su potrebna velika novčana sredstva - poručili su iz Doma "Rada Vranješević", koji je nedavno proslavio i 70 godina postojanja.

Kao druga porodica

Svojom organizacijom, raznovrsnim aktivnostima i sadržajem, Dom nudi sve ono što bi trebala da obezbedi porodica. Kroz svakodnevni rad podstiču se, prate i usmeravaju psihofizički rast i razvoj, izgrađuju se kulturne, higijenske i radne navike i izgrađuje se konstruktivan i aktivan odnos prema životu i društvenoj sredini.

U njemu boravi 84 dece i mladih svih uzrasta - od beba do studenata, tako da su potrebe Doma velike i slične potrebama svakog domaćinstva. To vrlo dobro znaju i naši zemljaci sa dalekog kontinenta, pa ne čudi što ovaj Dom i njegove štićenike, male i velike, ne zaboravljaju. Dom, inače, obezbeđuje socijalno-zdravstvenu zaštitu, vaspitanje i obrazovanje, osposobljavanje za samostalan život i rad najugroženijoj kategoriji stanovništva.

Pri tome, misli se na decu i mlade bez oba roditelja, nepoznatih roditelja, napuštenih od strane roditelja, roditelja lišenih roditeljskog prava ili sa zdravstvenim problemima, ali i decu i mlade iz porodica sa socio-ekonomskim problemima, sa poremećenim porodičnim i partnerskim odnosima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.



 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Gladnima i ugroženima
HUMANITARNI MOST Sudbina uzela, pa opet dala
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online