Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Baka plakala od sreće

Pošto su joj dobri ljudi, mahom čitaoci "Vesti", za manje od mesec dana adaptirali oronulu brvnaru, uveli vodu, sagradili kupatilo i kupili sav potrebni nameštaj, baka Hamida Bihorac, usamljena starica iz Krnje Jele na Pešteru, koja od sreće nije znala gde se nalazi, dočekala nas je rečima:

D. N. Petrović
Presrećna: Hamida sa Hidom Muratovićem

- Bože, šta mi se ovo događa. Da li ja ovo sanjam? Još ne verujem da je sve ovo moje i da ću ostatak života provesti u udobnosti i rahatluku... Nema više vlage i studi u mojoj brvnari, kupatilo blista, kuhinja je predivna, kaučevi, tepisi i posteljina takođe. Imam i veš-mašinu, frižider, električni šporet. Divota jedna. Meni je 73, a život mi tek počinje... Mislila sam umreću u mojoj brvnarici kroz koju je duvalo sa svih strana, povremeno sam i strahovala da ne presvisnem od studi. Maštala sam o vodi u kući, sanjala da se kupam u kupatilu sa lepim pločicama i kadi punoj tople vode. Sve to sada imam, sve u mojoj sada toploj brvnari. Samo da me još zdravlje posluži, pa da se nauživam u ovoj lepoti!

D. N. Petrović
Sve ušuškano: Baka Hamida Bihorac

Da se baki Hamidi život promeni za 180 stepeni pobrinuli su se: biznismeni i dokazani dobrotvori: Bajram Pepić iz Novog Pazara, koji živi na relaciji Sandžak-Nemačka, Nedžad Dragolovčanin iz Nemačke i "Austrijanci" Nezrin Numanović i Elvir Hahrović.

Svi oni za radost bake Hamide izdvojili su po 1.000 evra. Radove je kompletno nadzirao humanitarac Hido Muratović, koji kaže da je ova "četvorka" bila spremna i na dodatnu pomoć samo da starica iz Krnje Jele dočeka da se okupa u svom kupatilu.

Bakini dobrotvori

- Firma Balić-petrol nam je obezbedila kompletnu keramiku i vodo-materijal, a preduzeće Ekstra-san kaučeve. Od Haska Ruševića baka Hamida je dobila jastuke i kompletnu posteljinu, a od Ajne Sulejmanović tepihe. Hvala im puno u bakino ime, svi ovi ljudi učinili su veliko delo, posebno Pepić, Numanović, Dragolovčanin i Kahrović, baka Hamida nikada neće zaboraviti njihovu humanost i dobrotu - ističe humanitarac Hido Muratović.

- Svi oni su od sada moji sinovi, jer su se prema meni poneli kao prema svojoj majci. Hvala im, ulepšali su mi, a nadam se i produžili život. Želim im dobro zdravlje, uspeh u poslu i mnogo sreće u životu, kako njima tako i njihovim porodicama. Posebno mi je drago što su sve maksimalno ubrzali i potrudili se da moja kuća zablista pre početka Ramazana i pre najvećeg muslimanskog praznika Bajrama. Hvala do neba i dobrotvoru Hidu Muratoviću i "Vestima" koji su me "pronašli" u mojoj muci i sirotinji i o tome obavestili druge dobrotvore. Ovo će biti moj prvi Ramazan i prvi Bajram u potpunoj udobnosti i radosti - poručuje srećna baka Hamida.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online