Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 13.04.2018.
18:00
A. Vučićević - Vesti - Foto: Vesti A

Dobrota obasjala mračni dom

Na adresu sedamnaestogodišnjeg Stefana Božinovića iz Svrljiga i njegove mame Snežane uoči Vaskrsa stigao je vredan dar od 150 dolara iz Australije uz želje da provedu praznike u miru i sreći. Na njega je mislila Rajka Tarlać iz Sidneja sa prijateljima - anonimnim sveštenikom SPC iz Australije, Mirom Đuković, Momom Malićem, Radom Marković, Obradom Marićem, Verom Aleksić i tri anonimna donatora.

Vesti
Zahvalni do boga:Stefan i Snežana Božinović

Stefana je ovaj poklon veoma obradovao.

- Mnogo ste nas usrećili lepim vestima. Veoma smo zahvalni dobrim ljudima iz Australije. Šaljemo im puno pozdrava i želimo im najpre zdravlja, pa onda svega ostalog - rekao je Stefan.
Ovaj skromni momak ispričao nam je da će novac utrošiti na nabavku hrane i na račune. Učenik je drugog razreda Srednje stručne škole "Dušan Trivunac Dragoš". Sa nezaposlenom mamom živi u socijalnom stanu od 20 kvadrata koji su dobili na koršićenje od opštine Svrljig. U jednoj sobi, on i majka spavaju, jedu, provode dane i čekaju neko bolje sutra. Oca nema.
Pošto žive od svega 65 evra mesečno, koliko dobijaju od socijalne pomoći, donacija iz Australije za njih je dar od Boga.

- Divni ljudi misle na nas. Mnogo smo zahvalni, svaki nam dinar znači. Baš smo se obradovali ovom poklonu. Stefan je divan momak, ponosna sam na njega. Skroman je i vredan, pa mi sva naša nemaština nekako lakše padne sa njim. Nije zahtevan nimalo. Žao mi je što ne mogu da mu pružim više, sve nam je luksuz - kaže Stefanova mama Snežana.

Nažalost, muku muče sa dugom za struju koji iznosi oko 1.500 evra. Kako objašnjava Stefan, mama i on su se trudili da plaćaju dažbine na vreme, ali sa tako malim prihodom, nije bilo moguće, pa su upali u dugove.

Poziv donatorima

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com
. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Najveći problem nam je što nemamo struju. Živimo u mraku. Kuvamo na malom šporetu na drva. Hranu koju uspemo da kupimo od ovo malo novca što imamo čuvamo kod komšija u njihovom frižideru. Zahvalni smo im do neba što nam izlaze u susret. Veš peremo ručno - priča Stefan.

On se školuje za trgovca, trenutno je druga godina i jedva čeka da se po završetku škole zaposli. Ima skromne želje i uprkos svemu ga ne napušta vedar duh.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online