Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Srećni praznici, dobrotvori naši

Ovih četvoro učenika Gimnazije u Orahovcu na Kosmetu i đak pešak sa Golije tako već drugu godinu zaredom ne brinu da li će imati za užinu, školski pribor, knjigu, garderobu... Čim su prilozi podeljeni, to se našim novinarima sa detaljnim izveštajem o uručenjima javila profesorka srpskog jezika, Olivera Radić:

Lična arhiva
Tradicionalno šaranje jaja: Stipendisti humanih zemljaka

- Stipendije su podeljene u odlično vreme, pred Vaskrs. Zato vam šaljem fotografije naših đaka kako na času likovnog šaraju jaja. Inače, kod nas se jaja tradicionalno šaraju šarajajkom i voskom. Naše devojčice to od detinjstva nauče da rade - kazala je profesorka srpskog jezika Olivera Radić, čestitajući svima praznik.

Hvala i od Danijela

Novčani dar od 150 evra Ostoje Zarića iz Frankfurta je, takođe, stigao u ruke njegovog štićenika Danijela Dolaševića iz Velike Hoče, a koji je upisao Višu školu u Zvečanu.
- Zahvaljujem se od srca dobrom Ostoji Zariću. Posebno što me nije zaboravio i što je na ovaj način nastavio da mi pomaže, a to znači podjednako kao i njegova materijalna podrška - poručio je Danijel.

Njeni učenici, poželeli su i da nešto poruče svom dobrotvoru iz daleka:

"Poštovani i dragi gospodine O. V, ovim putem želela bih da Vam se zahvalim u moje ime i ime moje porodice za stipendiju koju nam omogućujete. Novac koji mi šaljete mnogo nam znači. Kako meni tako i mojoj porodici. Kao i svakog meseca, i ovog sam novac iskoristila za užinu, ali veći deo odvajam za nastavak školovanja, koji planiram po završetku srednje škole. Još nisam odlučila šta ću upisati, ali nadam se da ću uskoro doneti pravu životnu odluku. Veliki pozdrav za Vas i vašu porodicu iz Metohije", navela je u pismu donatoru Kristina Baljošević, dok je njen drug Rasto Manitašević, napisao sledeće:

"Budući da teško živimo u ovom vremenu, ova stipendija mi mnogo znači. U mojoj četvoročlanoj porodici, samo otac prima penziju od 30.000 dinara. Drugih prihoda nemamo, a to je premalo za iole pristojan život. Zato se od sveg srca zahvaljujem donatoru na stipendiji koja mi omogućuje da se školujem."

Pored njih, nije zaboravljen ni Dušan Čukarić na koga je mislila Ana iz Kanbere uputivši mu 200 dolara (stipendije za dva meseca), koji je svojoj dobročiniteljki poručio:

- Stipendija mnogo znači meni i braći. Sada više otac ne mora da mi daje pare za užinu i za kupovinu pribora za školu jer imam za to novac od stipendije. Od prošle stipendije sam kupio bratu poklon za rođendan, pa smo se zajedno radovali. Hvala dobrim ljudima i želim im srećne praznike.

U međuvremenu i đaku pešaku Stefanu Pendiću, iz zaseoka Đonlije na Goliji, koji je dugo godina štićenik Humanitarnog mosta "Vesti" stigla je stipendija (mesečno 120 australijskih dolara) od donatora O. V. iz Sidneja.

- Svaki dinar nam zlata vredi. Stefana najvećim delom školujemo zahvaljujući pomoći koju nam šalje ovaj veliki dobrotvor. Njemu i njegovoj porodici želimo srećne praznike i neka im dragi Bog podari svaku blagodat - ističe Stefanova majka Rada Pendić.

Nedugo potom, za ove hrabre i vredne đake stigla je i nova stipednija za naredni mesec, koja će im u dogledno vreme, takođe, biti podeljena, što ćemo, kao i uvek verno zabležiti.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nema ništa osim gole duše
HUMANITARNI MOST Na njih ima ko da misli
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online