Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 25.03.2018.
17:13
A. V. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Operacioni sto za najmlađe

Princeza Katarina Karađorđević u pratnji ambasadorke Kanade u Srbiji Kati Čabe, isporučila je Klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije novi specijalni operacioni sto za novorođenčad i decu, u vrednosti više od 36.000 evra.

Privatna arhiva
Vredan dar: Ekipa Klinike za ORL sa princezom Katarinom

Sredstva za ovu vrednu donaciju je obezbedila humanitarna organizacija Lajflajn iz Toronta, čiji je pokrovitelj princeza Katarina. Svečanom uručenju prisustvovala je i sestra princeze Katarine Beti Rumeliotis.

- Želim da zahvalim Kati Čabi, ambasadorki Kanade u Srbiji, na tome što je danas ovde sa nama. Veoma sam srećna što smo zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Toronto u prilici da doniramo ovaj vredan operacioni sto nove generacije. Nadam se da će ova donacija pomoći pružanju bolje zdravstvene nege vašim pacijentima i učiniti vaš posao mnogo lakšim - rekla je princeza Katarina.

Ona je podsetila da su protekle nedelje isporučili još jednu vrednu donaciju akušerskoj klinici Narodni front. Reč je o porođajnom stolu vrednom 16.000 evra.

- Moj suprug prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo nastaviti da pomažemo koliko god možemo, zajedno sa kancelarijama Lajflajna koje postoje širom sveta. Zahvaljujem svim ljudima dobre volje koji podržavaju naše aktivnosti i pozivam ih da nam se u budućnosti takođe pridruže - rekla je princeza Katarina.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zahvalila se organizaciji Lajflajn jer je u oktobru u Granitnom klubu u Torontu organizovala i bila domaćin humanitarne akcije "Vidi me, čuj me, pomozi mi - budi moj glas" na kojoj je prikupljen novac za ovaj specijalni sto za operacije nosa i grla za bebe i decu. Princeza Katarina je takođe naglasila da je veoma ponosna na rad svoje Fondacije koja je samo od početka ove godine nabavila medicinsku opremu u vrednosti više od dva miliona evra, a koja je namenjena medicinskim ustanovama širom Srbije.

Direktor bolnice profesor Nenad Arsović je izrazio posebnu zahvalnost princezi Katarini, kao i humanitarnoj organizaciji Lajflajn.

- U ime Klinike za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju i u ime svih naših lekara želeo bih da izrazim našu zahvalnost za ovu izuzetno važnu i vrednu donaciju. Koristeći najmoderniju opremu postižemo bolju zdravstvenu negu i posao se obavlja mnogo lakše. Vrlo smo zadovoljni što imamo mogućnost da ukažemo dobrodošlicu princezi Katarini u našoj klinici i ja sam uveren da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti - izjavio je profesor Nenad Arsović.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online