Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Podrška hvale vredna

Obećanje koje je pre dve godine dala anonimna porodica O. V. iz Sidneja, čiji su koreni sa naših prostora, da će svakog meseca slati stipendiju za četvoro učenika gimnazije u Orahovcu, do danas nije prekršeno. Samo nekoliko nedelja od poslednje donacije, posredstvom Redakcije "Vesti" iz daleke Australije stigao je novi prilog od 600 dolara.

Lična arhiva
Čeka ih iznenađenje: Porodica Golubović

Namenjen je na jednake delove od po 120 dolara, kao stipendija za četvoro đaka orahovačke gimnazije, kao i malom pešaku iz Đonlija na Goliji.

Zahvaljujući dobrotvoru iz Sidneja, Kristina Baljošević, Rastko Manitašević, Dimitrije Radić i Ljubica Micić, kao i 13-godišnji Stefan Pendić više ne brinu da li će imati za užinu, školski pribor, knjigu, garderobu...

Stipendije su odmah po prispeću prosleđene na Kosmet i Goliju, a biće podeljene tokom narednih dana. Naravno, to će kao i uvek biti zabeleženo slikom i rečju kako bi njihovi dobročinitelji mogli da podele radost sa onima na koje su mislili.

Ipak, to nije sve. Naši čitaoci sa dalekog kontinenta i redovni učesnici u mnogobrojnim akcijama Humanitarnog mosta "Vesti", proteklih dana mislili su na još nevoljnika u otadžbini.

Među njima je i plemenita Ana iz Kanbere, čije ime često beležimo jer ne prođe mnogo vremena, a da nekome ne pošalje pomoć.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ovog puta, odlučila je da prilog od 300 dolara ode jedanaestočlanoj porodici Golubović iz Popovca kod Paraćina.

- Molim reportere "Vesti" da ovu pomoć od 300 dolara uruče porodici Golubović iz Popovca - pisalo je u kratkom pismu dobročiniteljke. Iako nije navela ništa više, razlog zbog koga je poželela upravo njima da pruži svoju prijateljsku ruku nije teško odgonetnuti.

Dovoljno je reći da majka Vesna i otac Goran, oboje nezaposleni, pod tuđim krovom podižu devetoro dece. Žive od socijalne pomoći i od onoga što uspeju da zarade u nadnici, pa im često ponestane i za najosnovnije.

Kad ima posla, svi idu u nadnicu, ne bi li se izborili za opstanak. Uprkos svim mukama, deca su dobri đaci i studenti. Svi se trude.

Dve ćerke su u Beogradu na studijama, četiri sina pohađaju srednju školu, dok su trojica najmlađih još osnovci.

Svi su lepo vaspitani, dobri i vredni, na šta su Golubovići najponosniji. Dar plemenite Ane mnogo će im značiti da pokriju životne troškove, ali i obezbede deci ponešto što im je najpotrebnije.

Lična arhiva
Dragan i Marko Obrenić

Pored njih, još jedna dobra duša mislila je na samohranog oca, Dragana Obrenića iz Čačka, čiji je desetomesečni sin Marko, preveremeno rođen, zbog čega ima zdravstvenih problema.

Saznavši da se njegov otac svim silama bori da mu omogući lepo odrastanje i detinjstvo kakvo zaslužuje, uprkos tome što ih je supruga i majka napustila, to im je Cveta Antić iz Viktorije poslala podršku u vidu priloga od 50 dolara uz kratko pismo u kome između ostalog piše:

"Malom Marku želim svako dobro i da što pre ozdravi."

Ne časeći časa to je pomoć Golubovićima i Obrenićima, takođe, već na putu, a kada bude stigla u njihove ruke, verno ćemo zabeležiti sve što u znak zahvalnosti budu poručili svojim dobročiniteljkama.

Dar i za Bojana

Naša plemenita koleginica M. E. iz Frankfurta od septembra 2016. godine svakog meseca bez izuzetka brine o vrednom đaku Bojanu Mijatoviću (17) iz Novog Grada. Stipendiju od 50 evra za Bojana koji pohađa računarski smer Srednje elektrotehničke škole u Inđiji, gde boravi kod rodbine, poslala je tako i ovog meseca. Dar je odmah prosleđen na njihovu kućnu adresu, na čemu su se Bojan i njegova porodica od srca zahvalili dobročiniteljki.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne mogu bez dobrih dela
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online