Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Lečenje i dalje neizvesno

Vesna Sretenović (52) se bori za život, a tu borbu pomogao je i čitalac "Vesti" koji je želeo da ostane anoniman. On je nedavno Sretenovićima uplatio 200 evra kako bi im bar malo olakšao situaciju u kojoj su se našli. Teška dijagnoza, multipli mijelom (u narodu poznatiji kao rak kostne srži) potpuno je uzdrmala Vesnu i njenu decu Višnju (30) i Đorđa (26), koji se takođe, svim silama bore za zdravlje svoje majke.

Lična arhiva
Osmehom protiv bolesti: Vesna Sretenović

- Gospodinu koji nam je poslao novac želimo da se zahvalimo. Neverovatno je da postoje tako divni ljudi. Svaka čast na humanosti. Nama mnogo znači i pomoć i saznanje da postoji takva dobrota - rekao je za "Vesti" Đorđe.
 

Lekari u Srbiji nisu bili optimistični za Vesnino stanje, ali u Nemačkoj su lekari rekli da rešenja ima. Na "Malteser St. Franziskus" klinici u Flenzburgu, koja je vodeća u oblasti transplantacije matičnih ćelija u Evropi, kažu da za Vesnu ima leka. Ipak, kompletni troškovi lečenja koštaju čak 67.000 evra, što je suma od koje bi svakog prosečnog građanina Srbije zabolela glava. Deo novca su prikupili i platili prvu ratu u iznosu od 21.000 evra, pa je Vesna započela lečenje sredinom septembra. Preostalih 46.000 evra ne znaju kako ni od čega će platiti.

- Mama u naredne dve nedelje završava sa ciklusima hemioterapije koju smo platiti kroz prvu ratu. Nažalost, za sledeći korak koji je najvažniji u ovom lečenju, a to je transplantacija kostne srži, mi novca nemamo. Ne znamo kako ćemo to uplatiti. Sestra i ja sve što sm imali i mogli da obezbedimo smo dali, a tu mislim i na našu porodicu, prijatelje, komšije, sugrađane... Drugu ratu moramo da uplatimo do kraja novembra kako bi mama mogla da nastavi lečenje, a ne znamo kako - rekao je zabrinuto Đorđe.

Kontakt

Svi koji žele da pomognu Vesni Sretenović da uspešno završi lečenje u Nemačkoj mogu da kontaktiraju njenog sina Đorđa putem telefona na broj: +381 69 331 42 26 i dogovore se oko načina slanja pomoći. Takođe, mogu izvršiti uplate na žiro-račun Vesne Sretenović, sa namenom za lečenje: IBAN: DE88 2175 0000 0165 2376 52, BIC: NOLADE21NOS. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

Prema predviđanjima lekara, tretman bi trebalo da bude gotov do Nove godine, ali sada je sve pod znakom pitanja. U početku je Vesna bila smeštena u Hamburgu gde njena ćerka Višnja živi i radi, ali to nije bilo dobro rešenje. Putovali su svakodnevno po dva sata do Flenzburga. Ipak taj put je veoma naporan nakon terapije, pa su odlučili da iznajme stan u blizini bolnice, što je dodatan trošak.

- Uspeli smo da pronađemo povoljan stan u odnosu na cene ovde, a to je mnogo olakšalo dovoljno tešku svakodnevicu. Svi ovi finansijski troškovi su za nas nemogući, ali se trudimo i borimo kako znamo. Mama terapiju dobro podnosi, veliki je borac i sestra i ja smo veoma ponosni na nju kako sve to hrabro izdržava. Ona nama znači sve na svetu i veoma nam je teško palo kad smo saznali za njenu bolest. Zato nam je u ovim trenucima svaka pomoć i više nego dragocena - rekao je Đorđe.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online