Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 31.10.2017.
18:00
Vesti - Foto: lifelineaid.org A

Pomoć za dečje bolnice i domove

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, zajedno sa kraljevskom porodicom kao i članovima humanitarne organizacije Lajflajn Njujork, bili su domaćini sedmog godišnjeg dobrotvornog ručka u restoranu Le Sirk u Njujorku. Tokom ručka prikupljana su sredstva za nabavku medicinske opreme za dečje bolnice u Srbiji.

lifelineaid.org
Humanitarni događaj Lajflan Kanada

Počasni gost bio je dr Daglas Džekson, direktor projekta C.U.R.E, važan partner Nj. k. v. princeze Katarine u nedavnoj donaciji medicinskih sterilizatora, vrednoj 1,4 miliona dolara. Nj. k. v. princeza Katarina tom prilikom uručila je specijalno priznanje dr Džeksonu.

- Poslednjih nekoliko meseci rada moje Fondacije bili su veličanstveni, jer je ukupna vrednost donacija medicinske opreme dostigla čak 1.730.000 dolara. Zahvaljujući dr Džeksonu uspeli smo da dobijemo nove sterilizatore za bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu, vredne 1.400.000 dolara. Takođe želim da istaknem kompaniju Hologic i njenu veliku donaciju najsavremenijeg digitalnog mamografa u vrednosti od 300.000 dolara za Klinički centar Niš. Renovirane su mnoge škole i dečji vrtići, nabavljena su vozila za prevoz onkoloških pacijenata, bolnički kreveti za domove za stara lica, monitori za decu obolelu od raka, senzorne sobe za decu sa smetnjama u razvoju, a urađeno je i još mnogo toga. Radimo na edukaciji naših lekara i njihovom povezivanju sa kolegama iz dijaspore organizovanjem konferencije svake godine. Deca bez roditeljskog staranja i deca sa invaliditetom i autizmom su naš prioritet i zbog njih svake godine organizujemo božićne i uskršnje prijeme, kao i dobrotvorne bazare. Hvala vam svima na tome što pomažete Srbiji i našim ljudima - rekla je Nj. k. v. Princeza Katarina.

Godišnjem dobrotvornom ručku prisustvovali su brojni istaknuti gosti: ambasador stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama Milan Milanović, generalni konzul Srbije gđa Mirjana Živković, Ivana Tramp, dr Rut, Žan Šarifof, Šeron Buš, Lusija Hvong Gordon, Kik Kenedi, Kristofer Mejson, umetnik Robert Senedela, kao i mnogi drugi. Gitarski duo iz Crne Gore Srđan Bulatović i Darko Nikčević izveli su sjajan muzički program, a za osveženje su bili zaduženi Ćampagne Jeper i vinarija "Aleksander", kao i čokolade Milene Jardine Chocolatier.

Fokus Fondacije na deci i bolnicama

Lajflajn Njujork sarađuje sa Fondacijom Nj. k. v. princeze Katarine u Beogradu na obezbeđivanju neophodne humanitarne pomoći građanima Srbije bez obzira na versko ili etničko poreklo, sa fokusom na pomaganju deci sa invaliditetom, deci bez roditeljskog staranja, kao i na poboljšanju zdravstvene zaštite u medicinskim ustanovama širom zemlje.

lifelineaid.org
Istaknuti gosti: Beti Rumeliotis, Kristina Oksenberg, Princ Dimitrij Karađorđević, Ivana Tramp, Princeza Katarina, dr Džekson, dr Rut Vesthajmer, Kik Kenedi, Ceri Kaufman

Isto tako, njihova Kraljevska Visočanstva zajedno sa predstavnicima humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, organizovali su i dobrotvorne događaje širom Kanade kako bi prikupili sredstva za pomoć deci u Srbiji. Humanitarna misija počela je "Čajankom za lepši život" u srpskoj pravoslavnoj crkvi Sv. Nikole u Hamiltonu, gde su se Njihovim Kraljevskim Visočanstvima pridružili gdin Vasilije Petković, generalni konzul Republike Srbije u Torontu, sa suprugom, i sestra Nj. k. v. princeze Katarine gđa Beti Rumeliotis. Sva prikupljena sredstva sa ovog događaja namenjena su za pomoć domu za decu bez roditeljskog staranja Jusi i prihvatilištu za mlade "Vasa Stajić" u Beogradu.

Njihova kraljevska visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina obratili su se gostima i zahvalili crkvenoj parohiji na dosadašnjim naporima prikupljanja sredstava i na stalnoj podršci. Muzički program izveo je jedinstveni Lemon Bucket Orćestra, nominovan za prestižnu nagradu Juno, koji je oduševio sve prisutne. A tokom svoje kanadske turneje prisustvovali su i svetoj liturgiji koju je služio njegovo preosveštenstvo gospodin Mitrofan, episkop kanadski, u crkvi Svetog Đorđa u Vaterlou u Ontariju.

"Vidi, čuj me, pomozi mi - budi moj glas"

Kraljevski par, njegova ekselencija ambasador Mihajlo Papazoglu, generalni konzul Vasilije Petković sa suprugom, protojerej Jovan Marjanac i sestra princeze Katarine gospođa Beti Rumeliotis, zajedno sa članovima humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, čiji je pokrovitelj Nj. k. v. Princeza Katarina, bili su domaćini gala dobrotvornom događaju "Vidi mi, čuj me, pomozi mi - budi moj glas" na kom su prikupljena sredstva namenjena za kupovinu specijalizovanog operativnog stola za novorođenčad i decu za operacije uha, grla i nosa, u klubu Granit u Torontu.
- Ovaj dobrotvorni događaj je veoma važan, jer se radi o deci sa problemima sa sluhom. U Kliničkom centru Srbije neki delovi opreme stariji su od 30 godina. Moja fondacija ima dugu i produktivnu saradnju sa dr Danijelom Meglerom i Institutom Holi, kao i sa gospođom Ardis Gardelom iz Detroita i mi svi radimo na projektu pomoći deci sa oštećenim sluhom. Želim da zahvalim svima koji pomažu našoj deci, našem narodu, našoj Srbiji - rekla je Nj. k. v. princeza Katarina.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online