Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 01.10.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Zlatno srce dobrotvorke izdaleka

Iz meseca u mesec humana B. G. iz Adelejda nastavlja sa dobrim delima pomažući svom ugroženom narodu u otadžbini. Čini to redovno odvajajući novčana sredstva od svoje penzije, koje potom posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja šalje onima kojima je najpotrebnija. Izuzetka nema ni ovog puta, jer je ova plemenita penzionerka odvojila čak 1.000 dolara pomoći na pojedine dobro poznate adrese, ali i neke nove.

Lična arhiva
Dobro došlo 200 dolara: Aleksandar Čolić sa majkom

Tačnije svima namenivši jednak iznos od po 200 dolara. Već po običaju sa njenog spiska, nijednom nije izostavljena pomoć narodnim kuhinjama "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, zatim teško bolesnom Aleksandru Čoliću iz Ljubesela kod Topole, 11-godišnjoj Nađi Marinković iz Čačka, rođenoj sa deformitetom grudnog koša, obolelom ratniku Dejanu Miloševiću iz Vranja i njegovoj majci, kao i bračnom paru Pešić iz Anđelinkovca na Bareliću. Uz novčani prilog stiglo je i podrobno pismo u kojem između ostalog piše:

Slede nova uručenja

Narednih dana, pomoć ove divne žene stići će u ruke svih onih kojima je i namenjena. To je ujedno i prilika da saznamo kako su i da li ima nekih pomaka nabolje u njihovom životu. Uručenja pomoći, kao i uvek, verno ćemo zabeležiti slikom i rečju u jednom od narednih izdanja našeg lista.
 

"Teško mi padne svaki put kada u novinama pročitam da se neko muči i da pati. I sama se mučim sa raznim bolestima i znam kako im je. Zato i šaljem ovih 1.000 dolara, ne bi li nekima od njih bar malo pomogla. Raduje me kad vidim da sam bar nekom izmamila osmeh na lice. Da sam imućnija, poslala bih i mnogo više, zato skupim i pošaljem koliko mogu. Dok sam mogla i sama sam često išla u otadžbinu i pomagala koliko mogu. Noge su me izdale. Tu sam gde sam, ali bar ovako mogu nekome da pomognem, što me ispunjava i čini srećnom. Iskreni i srdačni pozdravi od B. G. iz Adelejda."

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Čolićima na radost
HUMANITARNI MOST Svakim danom gore
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online