Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Prva faza lečenja protekla uspešno

Nedavno pristigli dar od 50 franaka našeg redovnog čitaoca i učesnika u brojnim akcijama Humanitarnog mosta, Milenka Šipke iz Švajcarske, za šestogodišnjeg Iliju Jeremića iz Beograda obolelog od malignog tumora pluća, u rukama je njegove porodice. Za to se pobrinuo Ilijin tata Darko, došavši u beogradsko Dopisništvo, kako bi se zahvalio, ali i podelio sa nama novosti.

Lična arhiva
Ilija Jeremić, dani sreće

- Kao što znate, Ilija je u Parizu. Prvo je podvrgnut hirurškom zahvatu tokom koga su francuski specijalisti morali da otklone tumor na plućima. To je dobro i junački podneo, a sada sledi faza hemioterapija. Svi se nadamo da će i to proteći kako treba. Za sada ide u dobrom smeru. Ovom prilikom želim da se zahvalim porodici, prijateljima širom sveta, sugrađanima koji su nam priskočili u pomoć i bez kojih ne bismo uspeli da stignemo do Pariza i klinike Gustav Roussdž. Još ne znamo koliko će lečenje koštati, ali budući da Iliju čeka duži boravak i lečenje, svaka pomoć nam je dobrodošla i dalje je od velikog značaja. Hvala od srca i ovom divnom čoveku iz Švajcarske na podršci - rekao je Darko Jeremić, vidno iscrpljen situacijom koja je zadesila njegovog sinčića i celu porodicu.

Računi za pomoć

Humanitarni računi koji su otvoreni kod Komercijalne banke za lečenje Ilije Jeremića su: Dinarski račun: 205-9011007136549-40
Devizni račun: RS35205903102411776125, SWIFT KOBBRSBG za Iliju Jeremića,www.paypal.me/ZAILIJU. Možete stupiti i u direktan kontakt sa ocem Darkom putem telefona na broj: 00381 63 384 151. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

Zbog ogromne sume novca potrebne za lečenje njegovog sinčića, pokrenuta je akcija među humanim sugrađanima, organizovane su razne humanitarne akcije, a i Fondacija "Budi human - Aleksandar Šapić" otvorila je humanitarni SMS broj ne bi li uz pomoć dobrih ljudi Jeremići što pre prikupili sumu neophodnu za Ilijino lečenje.

N. Đurović
Darko Jeremić

Ilija posetio Iliju

Budući da mali Ilija prima hemioterapiju, u posetu mu je došao imenjak, humanitarac Ilija Miki Vujović iz Pariza kako bi ponudio svoju pomoć. Kako se mališan koji se pre odlaska u Pariz lečio u Institutu za majku i dete u Novom Beogradu, to se odmah se setio ovog dobričine. "Vi ste čika koji nam je poslao slatkiše u bolnici i ja sam dobio paketić?" bila je prva rečenica ovog malog heroja, što je svima izmamilo osmeh.

Deo novca je prikupljen i mali Ilija je sa majkom otišao u Pariz, otac Darko ostao u Beogradu, kako bi smanjili troškove boravka, a svaka pomoć koja bude stizala preko Fondacije porodici će biti dostupna tek za par meseci. Upravo zato je porodici Jeremić potrebna i dragocena podrška dijaspore, kako bi u međuvremenu mogli da finansiraju boravak u Parizu, jer će Ilijino lečenje biti dugo i neizvesno.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online