Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 09.07.2017.
18:00
Ž. Marković - Vesti - Foto: Ž. Marković A

Igrali i pevali za Milana

Preko 150 članova, simpatizera i ljudi dobre volje, okupilo se nedavno u klupskim prostorijama "Sveti Sava" u Altštetenu, kako bi svojom donacijom pomogli 13-godišnjem Milanu Simetiću iz sela Kalabače kod Šekovića u Republici Srpskoj. Među njima i familije Nikolić, Marković, Mezej, Bona, Đokić, Petrović, Ilić, Gatić, Antić, Rašljić, Jović i druge. Za ovu priliku u goste su došli i članovi KUD-a "Jovan Jovanović Zmaj" iz Rankvajla u Austriji, koji imaju veoma lepe međuklupske odnose. A pre svega, kako bi svojim učešćem što više doprineli pomoći ovom mališanu koji od rođenja ima problema sa bubrezima koji su nedavno potpuno otkazali, a ugrožen je i rad jetre, pa mu je neophodna transplantacija ovih organa.

Ž. Marković
Veseli i dragi gosti, članovi KUD-a "J. J. Zmaj" iz Rankvajla

I ovog puta SKK "Sveti Sava" iz Altštetena je spremao organizovanu večeru za sve prisutne goste. Druženje je trajalo do kasno u noći.

- Hvala bogu da je Milanov brat blizanac zdrav, kao i još dve njegove sestre. Njihov otac je ratni invalid u Republici Srpskoj i nema sredstava da priušti svome detetu. Cela akcija traje već godinu dana i za to vreme skupilo se oko 210.000 evra, što u Republici Srpskoj, što u BiH i Srbiji. Ovo je drugi put da se priključujemo ovoj akciji. Prvi put je akcija bila veoma kratka i tada smo sakupili 2.000 franaka, a sada smo sakupili oko 7.000 franaka pomoći. Pesmom za Milana radimo svi zajedno i želimo da dobije neophodne organe, kako bi uživao u mladosti i doživeo starost koju smo i mi imali sreću da doživimo - izjavio je našem dopisniku Ljubiša Mirić, predsednik SKK "Sveti Sava" iz Altštetena, a rodom je iz Prizrena.

Hvala dobri ljudi!

- Akcija se privodi kraju, ostaje još samo da Fond uplati ostatak. Mi svakog trenutka čekamo poziv iz Italije da krenemo. Nadam se iskreno da neće biti nekih izmena. Veliko i od srca hvala svim dobrotvorima širom sveta, koji su mislili na našeg sina, pružali podršku i slali pomoć - kazao je otac Joviša Simetić.

Da bi mali Milan mogao na neophodnu transplantaciju organa u Italiji, neophodno je prikupiti 300.000 evra, koje njegova porodica, u kojoj niko ne radi, nema. Od sredine oktobra Milan je u bolnici u Beogradu, a sa njim je i majka Snežana, dok brat blizanac Ivan i dve sestre Ivana i Mileva sa ocem Jovišom sa zabrinutošću prate njegovo zdravstveno stanje brinući se i kako prikupiti novac za Milanovo ozdravljenje. Otac kao bivši borac i ratni vojni invalid mesečno prima 210 KM, što je nedovoljno i za preživljavanje, a kamoli za lečenje dece, jer i starija ćerka Mileva ima takođe problema sa bubrezima. Znajući da ovu tešku bitku sa zdravljem i trku sa novcem sami ne mogu dobiti, otuda želje naših zemljaka da pomognu upravo ovom mališanu što je za svaku pohvalu i divljenje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Uz vas smo Mirkovići
HUMANITARNI MOST Za oluke i veš-mašinu
HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online