Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 06.07.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Dani neizvesnosti

Na kućni prag samohrane majke Vuke Barbu (38) iz Mramorka kod Kovina i njeno troje mališana, blizanaca Davora i Dijane (8), kao i malog Save (2), obolelog od tumora na mozgu, pelemenita Stanka iz Crne Gore, nedavno je ponovo uputila pomoć od 100 evra, ne bi li im malo olakšala teško breme. O ovom humanom gestu, naše novinare ubrzo obavestila Vuka, poželevši da se zahvali.

V. Sekulić
Vuka Barbu sa sinom Savom

- Ne znam kako i čime smo zaslužili, ali ta divna duša nas je ponovo obradovala. Tim pre, što najmlađi sin Sava, nije ni malo dobro. Tumor u njegovoj glavi se uprkos operaciji od prošle godine vratio. Svake nedelje idemo na terapije u Beograd i da nije bilo ove pomoći, ne znam ni kako bih, niti čime platila put. Ne znam više kako da se borim sa svime što me je snašlo, a nemam na koga da se oslonim. U brak sam ušla sa pogrešnim čovekom, na nagovor porodice i doživela pakao i torturu, baš kao i deca. I tako se, u suštini, mučim od malih nogu. Iako mi je želja da imamo siguran krov nad glavom, da ne živimo u udžerici koja svakog trena može da se obruši na nas, mnogo važnije mi je zdravlje deteta. Strepim za njegov život, a lekari mi još ništa ne govore. Ipak, dugujem ogromnu zahvalnost svim dobrim ljudima koji su imali razumevanja i proteklih meseci mi slali pomoć. Da nije bilo njih, gladovali bismo i bilo bi nam mnogo gore, posebno Savi kome ni lekove nisam mogla da kupim. Nikada nećemo zaboraviti sve što su učinili za nas - kazala je nesrećna Vuka Barbu, nemoćna da promeni tešku sudbinu.
Brojni dobrotvori koji su joj priskočili u pomoć su jedina svetla tačka u njenom životu i njene dečice.

Uz Vuku jedino čitaoci "Vesti"

Pregurala je Vula svašta ružnog preko svojih nejakih pleća. Od porodičnog nasilja, do osude na svakom koraku, pa i nerazumevanja okoline. Ipak, za kratko vreme, posredstvom "Vesti", spoznala je i mnogo toga lepog. Mnogi dobri ljudi širom sveta pomogli su joj kad je bilo najteže, a posebno plemenita familije iz Sidneja. Nisu okrenuli glavu na drugu stranu, što Vuka i njena deca nikada neće zaboraviti. Zahvalni su na svakoj pruženoj ruci, punoj trpezi, lekovima...

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala za svaki radostan dan
HUMANITARNI MOST Zbrinuti smo, do neba hvala!
HUMANITARNI MOST Malo je reći hvala...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online