Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 06.07.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: N. Đurović A

Za humanost nema granica

Da humanost ne zna za granice i ne broji kilometre, nedavno su to potvrdili i naši plemeniti čitaoci iz daleke Kanade, koji su protekle nedelje Kliničko bolničkom centru u Zemunu donirali 3.000 kanadskih dolara.

N. Đurović
Dr. Stojanović, Majk Milićević i bračni par Filipović

Tim povodom, direktor ove zdravstvene ustanove, osnovane davne 1784, prof. dr Dragoš Stojanović uručio je posebne zahvalnice Drašku Filipoviću i njegovoj supruzi Nilsi iz Toronta, koji su donirali 1.500 dolara i Mihajlu - Majku Milićeviću, vlasniku turističke agencije 747, koji je zahvalnicu primio u ime članova Srpsko - kanadskog dobročinstva "Jovan Dučić", koji su takođe izdvojili još 1.500 dolara za potrebe KBC Zemun.

- Velika zahvalnost za sve donatore. Novac ćemo upotrebiti u najbolje svrhe, tačnije za kupovinu neurohirurških instrumenata, koji su nam u ovom trenutku najpotrebniji. Ovo nam mnogo znači. Istina, pored neurohirurških instrumenata, koji su nam deficitarni, itekako bi nam značila i pomoć u vidu kreveta za intenzivne nege sa dušecima, respiratora-ventilatora za intenzivnu negu, video-gastroskop, video-kolonoskop, laparaskopski video-stub i EEG za neurologiju, kako bi našim pacijentima pružili još bolji vid lečenja. To nam je u ovom času zaista najneophodnije, a sami ne možemo da obezbedimo - rekao je prof. dr Dragoš Stojanović.
Nakon susreta i podele zahvalnica u Zemunskoj bolnici, razgovor sa dobročiniteljima iz Kanade, nastavljen je u prostorijama Dopisništva "Vesti". U prijatnom i srdačnom druženju sa bračnim parom Filipović i gospodinom Milićevićem iz Toronta, koji često do srpske prestonice prosleđuje donacije za štićenike Humanitarnog mosta bez provizije, saznali smo da neretko učestvuju u mnogim humanitarnim akcijama Fondacije nj. k. v. princeze Katarine.

N. Đurović
Dragi gosti: Bračni par Filipović i vlasnik "Vesti" Aleksandar Vidaković

- Drage volje i često učestvujemo u akcijama za pomoć ljudi u nevolji, baš kao što smo i sada donirali deo sredstava za KBC Zemun, svesni da je situacija teška i da je podrška neophodna. Naravno, tu nećemo stati i nastojaćemo da i dalje pomažemo koliko možemo - istakli su Draško i Nilsa Filipović iz Toronta.

Bolesna deca na prvom mestu

I više nego zanimljiv životni put vremešnog Draška Filipovića (90) iz Toronta, koji je svoju rodnu grudu i Šumadiju napustio pre više od četiri decenije u potrazi za boljim životom i šezdesetih godina prošlog veka stigao u Kanadu, naćiće se u njegovoj autobiografiji na četiri jezika početkom jeseni. Sav prihod od prodaje knjige odlučio je da donira za bolesnu decu i time nastavi svoju humanu misiju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online