Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 15.06.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Pao kamen sa srca

Preteška sudbina trogodišnjeg Stefana Miladinovića iz Niša, obolelog od rabdomiosarkoma, retkog ali veoma zloćudnog raka mekih tkiva od kojeg oboli četvoro na milion rođene dece, ganula je u srce mnoge ljude dobre volje, koji su pohitali u pomoć njegovim roditeljima.

Lična arhiva
Započeo lečenje: Stefan Miladinović

Pre svega, kako bi ovaj mališan mogao hitno na lečenje u Nemačku. Razlog tome, između ostalog, bio je i to što u momentima kada više nije bilo vremena za čekanje, jer je njegovo dotadašnje lečenje bilo dovedeno u pitanje.

RFZO je odbio da snosi troškove njegovog lečenja koje iznosi čak 150.000 evra, pa su se obratili Budžetskom fondu,ali njihov odgovor nismu mogli da sačekaju. Ipak, samo nekoliko dana pošto su Miladinovići otputovali u Nemačku, Ministarstvo zdravlja odlučilo je da plati 56.630 evra za Stefanovu operaciju.

Hvala svima neizmerno!

"Naše živote prekinuli smo ili zaustavili onog trenutka kada se Stefan razboleo. I ne samo to. Sećanja kao da više ne postoje i kao da nikada nismo ni živeli, kao da je sve počelo tek onog trenutka kada smo započeli borbu za Stefanov život i tek uspeh u toj borbi treba da smisao svemu što je nekad bilo i što će biti. Mnogo se zahvaljujemo svim humanih sugrađanima, i našim ljudima iz dijaspore, koji su nam se javljali i slali pomoć iz Nemačke, Austrije, Novog Zelanda, Australije, Švedske, svim medijima i "Vestima". Bez njihove podrške, ne bismo uspeli da odemo na vreme i započnemo lečenje, što je bilo od ključne važnosti. Hvala svima neizmerno! "- poručuje požrtvovani otac Zoran Miladinović.

"U Štutgartu smo od prošle nedelje. Morali smo hitno da idemo, a smešteni smo u Roditeljskoj kući. U međuvremenu, odluka Budžetskog fonda pri Ministarstvu zdravlja stigla je u trenutku kad smo već ovde započeli lečenje i počeli plaćanje sredstvima iz humanitarnih akcija. To je razlog što nismo imali vremena da se organizujemo i obratimo svim medijima, jer smo sa Stefanom u bolnici preko celog dana. Ukoliko Ministarstvo zdravlja plati operaciju, a ne plati protonsko zračenje koje košta 84.000 evra, ili ako treba brahi zračenje, (cenu još ne znamo, reći će nam lekari, koja će biti nakon operacije), mi ćemo imati to da platimo od novca koji smo prikupili tokom humanitarne akcije. Ukoliko budu finansirali i jedno i drugo, novac koji preostane od lečenja dužni smo da vratimo u Fond, što ćemo rado učiniti. Stefan je, u međuvremenu, primio deveti ciklus hemioterapije i to je dobro podneo. Sada imamo period oporavka do operacije, koja je zakazana za 6. jul. Bolnica Olgahospital jedina je referentna, specijalizovana ustanova u Evropi za lečenje sarkoma kod dece. Primio nas je lično prof. dr Stefan Bielack, direktor klinike, jedan od najboljih evropskih i nemačkih onkologa. Velike nade polažemo u Stefanovo izlečenje. Operaciju će izvršiti prof. dr Stefan Lof. A kako je Stefanovoj mami rođendan 6. jula, na dan operacije, nadamo se da će se njena i želja svih nas ispuniti, da Stefan ozdravi!" - napisao je između ostalog Zoran Miladinović u pismu upućenom "Vestima".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.



 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Čovek se oslanja na čoveka
HUMANITARNI MOST Puno srce uprkos nedaći
HUMANITARNI MOST Želimo vam svaku sreću!
HUMANITARNI MOST Despote budi nam dobro!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online