Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 29.05.2017.
18:22
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Dar koji život znači

Ubogim siromasima Tomislavu i Stanislavki Pešić, iz udaljenog, neprohodnog planinskog zaseoka Anđelinkovci na Bareliću, udaljenog oko 25 kilometara od Vranja, reporteri "Vesti" uručili su ovih dana novčanu donaciju od 100 evra. Dar dobročiniteljke Snežane Grudić Petrović iz Berlina, rodom iz Valjeva, koja svoju rodnu grudu ne zaboravlja, iako ima već tri decenije od kako je otišla u svet.

D. Đorđević
Zahvalni do neba: Tomislav i Stanislava Pešić

- Bog joj stope kojim hoda blagoslovio i čuvao ih, ovaj novac nam znači više od života. Neko vreme nećemo brinuti o hrani i lekovima. Nemamo ništa, sve ponestalo. Brašno nam je najbitnije, da umesimo lebac i grickamo u toku dana. I to brašno, zajedno sa mačkom, pazimo od miševa. Navrzli se, i oni gladni. Sejemo ga kroz sito, da se ne zarazimo - priča Tomislav.
Odmah su otišli da se razduže u lokalnoj prodavnici, tamo uzimaju ono što im je preko potrebno.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Živa nam bila naša dobrotvorka! Zašto nam pomaže - ne znamo. Bog je velik, vidi sve, pa neka je nagradi, neka joj čuva zdravlje i podari sreću. Zahvaljujući njenoj podršci imaćemo za brašno i hleb, a biće i za lekove. Imam 62 godine, nisam star, ali ovaj život će sahraniti i mene i suprugu. Nema boljke koja nas nije spopala. Stanislavka je propala kao i ja, kuka kako je boli glava. Kad ima lekova popije, a kad nema pati. Ponekad nam se čini kao da smo ušli u devetu deceniju - ističe Tomislav.

Bespomoćni da bilo šta promene

- Nemamo stoke, ni kokoške ni petla da zakukuriče pred ulaznim vratima i najavi novi dan. Živimo u sobi gde je pod od neravne zemlje, a prozor mali sa mutnim staklom. Nema ko da popravi crep, popustio je pred naletom kiša i vetra, pa u zemljanom hodniku vlaži stalno. Ja, skoro i ne vidim, Stanislavka ne čuje. Kad se sporazumevamo ona se meni unese u lice, a ja joj priđem na uho - navodi Tomislav.

Pomoć smo im uručili u centralnom selu Barelić jer se do njihove kuće ne može doći, čak ni terenskim autom. Stalne kiše, pljuskovi i provale oblaka razlokale su put do zaseoka gde ima nekoliko kuća, a naseljena je samo Pešićeva. Novčanom daru Pešići su se silno obradovali, a u očima se videla i suza. Stanislavka je vodila pod ruku slabovidog Tomislava, koji nije hteo da ostane kod kuće jer je želeo da uputi reči zahvalnosti dobročiniteljki. U ruci je nosio štap i omanju sekiru jer putem, kako vele, ima dosta izgladnelih pasa.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Biće hleba sve do proleća
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online