Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Nije sam i zaboravljen

Od poslednjeg teksta u "Vestima", na račun porodice Jovanović u novopazarskoj Komercijalnoj banci, na koji dobri ljudi iz Srbije i dijaspore upućuju pomoć za Miloša, obolelog ratnika sa Košara, Miloša Jovanovića (38) iz sela Troštice, pristiglo je još 300 evra. Nove donacije od po 100 evra stigle su od Radmile Petrović iz Nemačke, Rista Markovića iz Austrije i anonimnog donatora iz Berna u Švajcarskoj. Samim tim, do sada je prikupljeno oko 3.800 evra.

D. N. Petrović
Hvala dobri ljudi: Miloš Jovanović sa majkom Rosom i sestrom Marinom

- Svaki evro čuvamo za izgradnju kuće koju, na žalost, ne možemo da započnemo, jer još nismo obezbedili plac za izgradnju. Kuća i imanje na kome sada živimo nisu naši. Izostala je i pomoć opštine Novi Pazar, koja nam je obećala popravku puta do sela. Čak i ako obezbedimo tih tri-četiri ara, koliko nam je potrebno za novi dom, brinemo kako ćemo lošim i često kaljavim seoskim putem stići do Troštica, ali i zimi otići do Novog Pazara - priča Marina.

Nada se boljitku

- Potajno sam se nadao da će me se Vojska kad-tad setiti i pomoći mi. Ipak, da nije bilo medija i apela dobrih ljudi, verovatno bi, kao još mnogi drugi borci sa Košara, ostao zaboravljen. Nadam se da će mi lečenje u Beogradu, na koje do sada "nisam imao pravo", mnogo pomoći - ističe Miloš Jovanović.

Tom prilikom saznajemo i da ih je nedavno posetila "delegacija" Druge brigade Kopnene vojske iz Kraljeva (u ekipi bio i vojni lekar), koja se uverila u Miloševo loše zdravstveno stanje, kao i uslove u kojima živi.

Izveštaj je prosleđen višim instancama Vojske Srbije, a nedugo potom, dobio je obaveštenje da će uskoro biti pozvan na preglede i lečenje na VMA, ali i drugim zdravstvenim ustanovama Vojske Srbije.

- Konačno, jedna dobra vest. Od povratka sa Kosova, gde je u ratu 1999. preživeo pakao, Miloš je "drugi čovek", a njegovo zdravstveno stanje je godinama - loše. Zbog stresa i strahova koje je doživeo na Košarama i metaboličkih, hormonalnih i psihičkih poremećaja koji su kasnije usledili, moj brat se, sa 80, ugojio na čak 160 kilograma, jedva diše (koristi specijalnu pumpicu), loše spava i često ima ozbiljne psihičke krize - priča Miloševa sestra Marina (35).

Naglašava da Miloš nema pravu dijagnozu, jer nikada nije imao adekvatno lečenje, niti savete i pomoć lekara eminentnih zdravstvenih ustanova.

- Dobro je što će Miloš konačno otići na VMA. Šteta je što mu Vojska nije omogućila pravo lečenje još pre 15 godina, kada mu je bilo najpotrebnije, a zaslužio je i više od toga. Njegovo zdravstveno stanje pogoršavalo se i zbog toga što smo živeli i još uvek živimo u bedi i sirotinji, u trošnoj kući bez vode i kupatila, i što smo svih ovih godina gotovo u svemu oskudevali. Upravo ovih dana njegovo psihičko stanje se znatno pogoršalo - priča Miloševa majka Rosa (50), koja se nekoliko godina bori sa karcinomom dojke i uskoro i sama mora u kragujevačku bolnicu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Na korak do početka radova
HUMANITARNI MOST Gola istina jednog invalida
HUMANITARNI MOST Da ne gladuju i tuguju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online