Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 23.04.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Lazovićima u pravi čas

Troje siročadi iz Banje kod Zubinog Potoka, Bojan (17), Tamara (9) i Tijana (7) Lazović nisu zaboravljeni. Potvrda za to je stigla nedavno u vidu donacije od 200 evra anonimne dobrotvorke iz Leverkuzena koja je mislila na njih.

Privatna arhiva
I dalje u mislima dobrih ljudi: Tamara, Tijana i Bojan Lazović

A razlog zašto je naša humana čitateljka, koja često učestvuje u akcijama Humanitarnog mosta, odlučila da baš njima uputi ovaj dar, nije teško odgonetnuti. Dovoljno je reći da je ovo troje dece od pre dve godine zauvek otrgnuto od toplog majčinskog i očevog zagrljaja, kao i da odrastaju u poluzavršenoj roditeljskoj kući bez ikakve prave sigurnosti.

Njihova tetka Dobrica Sovrlić, koja je i preuzela starateljstvo nad njima, ostala je bez stalnog zaposlenja, baš kao i tetka Nada Lazović, pa je i više nego očigledno da same ne mogu da iznesu breme njihovog odgoja.

Zahvalnost do neba

- Želim da se još jednom zahvalim svim divnim ljudima koji su nam ranije pomogli, kao i toj dobroj ženi iz Nemačke, ko god da je. Neka im dragi Bog stostruko vrati u svakom pogledu. Jedino uz pomoć dobrih ljudi uspeli smo da završimo kupatilo i opremimo nameštajem sobe u kojima boravimo. Ostavili smo tada i neku sumu za obnovu kuhinje, međutim, to se potrošilo, jer stalnih prihoda nemamo i zato smo na ovom daru zahvalne do neba - rekla je Nada.

Pomoć čitalaca "Vesti", jedinih koji su im do sada konkretno pomogli, bila je i više nego dragocena. Tako je dočekan i ovaj dar koji smo im prosledili na kućnu adresu, silno ih obradovavši.

- Ta dobra žena ne može ni da nasluti u koliko dobar čas je stigla njena pomoć. Dobrica i ja smo na ivici svake snage, jer nam se od kad ste poslednji put pisali o nama svašta izdogađalo, a pomoći niotkuda. Bojan je otišao od kuće, tačnije kod ujaka u Suboticu na dalje školovanje. To nam je svima mnogo teško palo, a posebno njegovim sestricama. Ovde je uvek dobrodošao. Moj brat ga je prihvatio kao svog sina za života i mi to isto tako osećamo. Najžalije mi je ove sitne dečice. Kuća je velika, nezavršena, vlaga se uvukla u mnoge delove kuće. Treba to sve obnoviti, dovršiti, a nemamo od čega. Sirotinja nas je pritisla sa svih strana. Dobrica i ja se snalazimo nekako sa malo stoke što imamo, ali mnogo je teško - iskreno će Nada Lazović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Malom Sergeju od srca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online