Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 19.04.2017.
18:00
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Darovanjem srce napunim radošću

Praznično darivanje u srcu je svih humanih ljudi, a pogotovo onih koji tuđe nevolje nose u srcu decenijama i neprestano misle na nesrećnike.

Lj. Mudrinić
Dosta Miki Bauer

Među njima je i Dosta Miki Bauer iz Frankfurta, ponikla ispod Kozare, za koju su praznici još jedna prilika da ozari duše siromašnih i bolesnih.

Ovoga puta Dosta je novčani dar od 40 evra uputila Ranku Majstoroviću iz Omarske, starini koji živi sa kćerkom Božanom i unukom Markom, kojem zbog starosti i bolesti novac uvek treba za lekove.

Redovan novčani dar Dosta često upućuje i za sveti hram Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu, a sada je izdvojila 200 evra.

- Ranku Majstoroviću rado pošaljem pomoć kad god mogu, jer imam priliku po kome da pošaljem. A sveti hram u Frankfurtu darujem već dugo, posebno za praznike. Lepo se osećam kad pružim drugima. Onda moje srce poraste i puno je radosti - kaže Dosta koja je nedavno organizovala akciju za iznenada preminulog Zorana Majstorovića (44) iz Marićke.

Podsećanja radi, pridružilo joj se mnogo prijatelja i poznanika sa svojim prilozima, a među kojima su i: Dajana i Slobodan Marković, Inge i Rudolf Koslek, Christos Batzis, Vesna i Marko Marmat, Milenko Babić, Branka i Branko Kvočka, Zoran Milić i Vidomir Mićo Kojić.

Za transport pokojnika u rodni kraj Dosta je prikupila tada 1.670 evra, a potom je za pokojnikovu suprugu i dvoje dece prikupila još 1.180 evra.

- Zahvalna sam svim ljudima, mojim prijateljima, komšijama i poznanicima, koji su se pridružili ovoj akciji. Uz našu zajedničku pomoć, ovaj pokojnik je dostojno transportovan u rodni kraj i ispraćen na večno počivalište. Učesnici akcije doprineli su i da pomognemo pokojnikovu suprugu i dvoje dece da lakše prebrode gubitak hranioca, oca i muža što je i najvažnije - rekla je Dosta Bauer.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nejako telo, veliko srce
HUMANITARNI MOST Ivonin osmeh kaže sve
HUMANITARNI MOST Samo da ugosti neznanca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online