Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Sve nade uprte u Nemačku

Plemenito srce naših čitalaca iz Nemačke i Austrije zatreperilo je zbog saznanja da se Danijela Kovačević iz Inđije nalazi u stanju budne kome. Potresla ih je priča o tome kako je zli usud u trenu promenio život čitave njene porodice.

Foto: Privatna arhiva
Danijela Kovačević sa ćerkom Marijom

Imala je samo 17 godina kada se pre osam godina porodila i na svet donela malu Mariju. Naizgled idilična priča pretvorila se u tragediju. Danijela je po porođaju dobila sepsu i jedva preživela.

Upala je u budnu komu i u tom stanju vegetiranja je i danas. Njena požrtvovana majka Vesna Drašković daje sve od sebe ne bi li ćerku vratila bar u približno stanje pre nesreće, ali da bi to učinila neophodna joj je ogromna suma novca. Tu bitku, nažalost, ne može sama da izbori.

Svesni su toga i naši čitaoci Jeremija Dimitrijević iz Leuna, kao i Srećko Teofilović iz Salcburga, koji su za nastavak Danijelinog lečenja poslali svoju podršku u vidu priloga od 100 i 70 evra, koje je majka Vesna preuzela, srdačno se zahvalivši darodavcima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Danijelina ćerka, a moja unuka Marija, kao i ja imamo samo jednu želju, a to je da njena mama bude kao i sve druge mame njenih drugarica, a da se meni vrati ona moja stara Danijela. Hvala Bogu da ima plemenitih ljudi koji razumeju našu muku i pomažu nam u teškoj i neizvesnoj borbi da našu Dacu vratimo. Neka im se dobro još boljim vrati. Moje srce je, sa jedne strane, puno u svakom pogledu, jer uprkos nesreći koja nas je zadesila, kroz tu ličnu tragediju dobili smo mnogo novih iskrenih prijatelja širom sveta, a njihova podrška mnogo znači - kazala je Vesna Drašković, kojoj i samoj iz godine u godinu, sve teže pada negovanje nepokretnog bolesnika.

Istina, zahvaljujući dobrim ljudima kako u Srbiji tako i širom sveta i njihovoj finansijskoj podršci uspeli su u nameri da njihovu Danijelu odvedu u Nemačku na lečenje, koje je donelo ogroman pomak.

- Ruku na srce, sve sam starija i meni je polako, a valjda i od tolikih godina borbe, zdravlje malo popustilo. Danijelu smo, upravo zahvaljujući humanim ljudima, prošle godine uspeli da odvedemo u Nemačku na lečenje i terapije koje su mnogo obećavale. Tačnije, da prikupimo za to 65.000 evra. Upravo se ono što je rečeno ispostavilo kao tačno, jer centar u kojem je Danijela bila bavi se stanjima u kojem se ona nalazi i boravak kod njih je za kratko vreme pokazao prve rezultate. Već posle mesec dana Danijela je počela da sedi, uspela je i da stoji, imala terapije na određenim spravama koje su čudo tehnike, i to je uz mnogo pažnje, stručnosti i znanja osoblja doprinelo da joj je iz dana u dan bilo sve bolje. Zato nam je ogromna želja da tamo još jednom i što pre odemo, jer su nam nemački stručnjaci ulili veliko poverenje i nadu da će nam se naša Danijela jednog dana vratiti - iskreno će majka Vesna.

Nema posustajanja

Porodici Kovačević je za Danijeline pelene koje svakodnevno menja na tri sata, hranu i lekove bukvalno potrebna cela prosečna plata. Vesna kaže da u Danijelinom oporavku učestvuje i uža i šira porodica, snalaze se kako ko može, međutim, novac za terapije u inostranstvu ne mogu sami da prikupe.
- Bez obzira na to koliko puta da ponovim našu priču, emocije koje me preplavljuju su intenzivne kao sa početka kada nas je sve zadesilo. To zna da bude i mnogo iscrpljujuće, ali mi nemamo drugog izbora, potrebna nam je pomoć. Daca koja je veliki borac nas sve na to tera, njene oči kao da govore iščupajte me odavde i upravo to nam ne da da posustanemo - rekla je majka Vesna.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online