Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Vratili ste mi veru u ljude!

Uvreženo je mišljenje da se ne treba mešati u tuđe živote, ali iako se poštuje, kao pravilo ne važi, ili ne bi trebalo da važi za neke vanredne životne situacije, kada su igrom sudbine i čitave porodice dovedene do ivice egzistencije.

Z. Marjanović
Nikoga neće zaboraviti: Dejan Petković

Tako je sa porodicom Dejana Petkovića, koji je igrom ratne nesreće u rovu na karauli Košare kad mu je geler kasetne bombe bačene iz aviona NATO avijacije otkinuo desnu ruku.

Od časnog, hrabrog i pravog rodoljuba u trenutku je napravio invalida, koji danas sa svojom porodicom živi na rubu opstanka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Dejan je na braniku domovine ostavio ruku i, kako kaže, opet bi to uradio jer odbrana domovine nije pitanje razuma, već srca.

- Od kada sam odlučio da se obratim čitaocima "Vesti" za pomoć, mada, iskren da budem, nisam bio srećan što sam se odlučio na taj korak, u mojoj porodici se sve promenilo nabolje. Zapravo, tada je to bio čin očajnog čoveka koji nikako nije mogao da pronađe put iz tunela zatrpanog životnim problemima i neplaćenim računima. Pošteno, naviknut na situaciju da u Srbiji svi okreću glavu od invalida, nisam se ni nadao nekoj velikoj pomoći, ali pogrešio sam u proceni i to saznanje mi vraća veru u ljude. Sada sam u situaciji da se najtoplije zahvalim Gojku Iliću iz Noj Izenburga kod Ofenbahena, Milošu Matiću iz Augzburga na pismima u kojima je bilo po 100 evra i anonimnoj porodici iz Engleske, koji su mi poslali 50 funti. Za mene i moju porodicu to je pravo bogatstvo, kojim ćemo platiti mnogo računa kako više ne bismo zazirali od svakoga ko nam zazvoni na vrata. Naravno, ne zaboravljam ni Miroslava i Ljubicu Orbović i njihove srpske i kanadske prijatelje, kao ni Ljubicu Vukomanović, Draga Skopljaka, svima imenovanima i neimenovanima, znanima i neznanima, koji su imali razumevanja za moju situaciju. Voleo bih da radim i nešto dodatno, ali ko će u Srbiji da primi na posao čoveka bez ruke kada je toliko mladih i zdravih bez posla. Svi bi da te potapšu po ramenu i da pohvale herojstvo i na tome se sve završava - reči su Dejana Petkovića.

Ganut pismima

Uz novac za Dejana Petkovića stigla su i pisma koja su ga svojom sadržinom ganula i iskreno obradovala.

- Naravno da ću učiniti sve da se čujem sa tim plemenitim ljudima i da im se i lično zahvalim. Ako u tome ne uspem, iskoristiću "Vesti" da im se od srca zahvalim - poručuje Dejan Petković koji je na Košarama ostavio deo svog tela, ali i nadu da će nakon što je ostao invalid svojoj porodici pružiti mnogo više od onoga što sada može.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Malo je takvih junaka
HUMANITARNI MOST Braniocu otadžbine na dar
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online