Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 12.01.2017.
18:01
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Spas od zime i gladi

Činjenica je da su pojedini štićenici Humanitarnog mosta, poput 43-godišnjeg Aleksandra Čolića iz Ljubesela kod Topole, obolelog od ubrzanog starenja mozga, i njegove majke Ljiljane, već više od deceniju su u srcu i mislima plemenitih čitalaca "Vesti".

Privatna arhiva
Dobri ljudi hvala do neba: Aleksandar Čolić sa majkom Ljiljanom

Sa ovo dvoje nevoljnika, koje je teška sudbina sustigla na svakom polju, a nad kojima mnogo godina bdiju, stvorili su posebnu prijateljsku i neraskidivu vezu.

Takav slučaj je i sa članovima Udruženja srpske bratske pomoći iz Kanade, koji već punih pet godina na svaka tri do četiri meseca Aleksandru Čoliću i njegovoj samohranoj majci Ljiljani upućuju vrednu pomoć od oko 300 kanadskih dolara. Izuzetka nema ni ovog puta.

O njihovom poslednjem dobročinstvu naše novinare je obavestila, kao i uvek, majka Ljiljana. Iako je proteklih dana sve lošijeg zdravstvenog stanja, čim je stigla pomoć članova Srpske bratske pomoći nije časila časa da uputi svoju iskrenu zahvalnost, jer teško bolesnom Aci i sve nemoćnijoj majci pomoć dobročinitelja iz Kanade mnogo znači.

- Moj Aca je iz dana u dan sve gore, a i moje zdravstveno stanje je ozbiljno uzdrmano. Valjda su godine, ali i konstantna borba da budem i ostanem jaka sada uzele svoj danak. Osim zapaljenja pluća, muke mučim i sa leđima, a samim tim se i lošije krećem, što dodatno otežava našu situaciju, jer Aci ne mogu da pomognem. Jednostavno rečeno, nevolje nas sustižu jedna za drugom i izlaz se ne vidi i ne nadzire. Ipak, svim članovima Udruženja srpske bratske pomoći iz Kanade, kao i njihovom predsedniku Branislavu - Banetu Živanoviću iz Toronta, dugujemo ogromnu zahvalnost. Ne postoje prave reči kojima bismo Aca i ja mogli da opišemo ono što nam je na srcu i koliko smo zahvalni, jer nas je njihova podrška nebrojeno puta spasila još većih muka - kazala je u telefonskom razgovoru reporterima "Vesti" 63-godišnja Ljiljana Čolić, dodavši:

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Kao i uvek, ovaj novac za nas stiže i više nego u dobar čas, da imamo za ogrev, ali i ono najosnovnije, hranu i lekove. Već sam se ozbiljno zabrinula šta da radim, jer smo u kući ostali bez dinara. Nažalost, Acina invalidska penzija i nadoknada za tuđu negu i pomoć nisu dovoljni da pokriju naše najosnovnije potrebe, posebno kad smo oboje bolesni i kada nam svako malo trebaju lekovi - kaže ona.

Iznenadna poseta

- Iskoristiću ovu priliku i da se od srca zahvalim Miri Stevanović iz Bazela, koja nas je nedavno posetila i to ruku punih poklona, namirnica i slatkiša za Acu. Mnogo nas je obradovala i usrećila, pre svega time što nas nije zaboravila i što nam se pružila prilika da je još jednom vidimo - kazala je majka Ljiljana.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U našoj ste duši i mislima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online