Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 05.01.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Stefane, želim ti brzo ozdravljenje

Saznavši posredstvom našeg lista o teškoj sudbini dvoipogodišnjeg Stefana Miladinovića iz Niša, koji boluje od najpodmuklije bolesti - rabdomiosarkoma, malignog tumora mekog tkiva i da mu je potrebno lečenje u inostranstvu, plemenita Anđelka Đurović iz Melburna nije mogla da sedi skrštenih ruku.

Privatna arhiva
Počela trka sa vremenom: Stefan Miladinović sa roditeljima

 Ne časeći časa, posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, uputila je za ovog mališana pomoć od 200 dolara uz toplu poruku:
"Dragi Stefane želim ti brzo ozdravljenje, neka te Bog i njegovi anđeli čuvaju!"
Naši reporteri odmah su kontaktirali Stefanove roditelje, Ljudmilu i Zorana Miladinovića, kako bi ih obavestili o prispeću ovog dara.

- Pre svega hvala toj divnoj dami koja je čak iz Australije poslala pomoć za našeg sina. Mnogo nam znači. Ogromnu zahvalnost dugujemo mnogim ljudima dobrog srca, koji su nam zdušno priskočili u pomoć saznavši i posredstvom drugih medija o situaciji u kojoj smo se našli. Zahvaljujući razumevanju sugrađana, ali i vaših čitalaca, do sada smo uspeli da prikupimo oko 45.000 evra, što je za svaku pohvalu i divljenje, ali tu ne smemo stati. Isto tako želim da se unapred zahvalim i gospodinu Milanu Ristiću iz Švajcarske, rodom iz Prokuplja, koji me je nedavno nazvao i najavio da će nam poslati pomoć - rekla je majka Ljudmila kojoj je dar Anđelke Đurović iz Melburna odmah prosleđen na kućni prag.

Muke njenog sinčića, podsećanja radi, započele su krajem oktobra. Mališan je počeo da gubi apetit, bolela ga je desna noga, imao je problema sa mokrenjem... Brižni roditelji ni u snu nisu mogli da slute šta bi moglo da bude uzrok tih tegoba. Odveli su ga kod lekara, a tamo je usledio šok. Zbog ozbiljnosti situacije sa njegovim zdravstvenim stanjem, nisu smeli da čekaju ni dana, pa je prvi hirurški zahvat 9. novembra na Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu.

Trenutno je na hemioterapiji koju njegov maleni organizam ne podnosi lako. Nakon detaljne analize izvađenog tkiva, predložen je nastavak lečenja u centru u Italiji specijalizovan za lečenje ove vrste tumora, međutim, od skoro se situacija ponovo zakomplikovala.

- Nažalost nemamo dobrih vesti. Stefan nije odreagovao na hemioterapiju i samim tim predlog da nastavi lečenje u Bolonji, otpada. Moramo da potražimo alternativnu metodu. Gde će to biti i koliko će koštati, još ne znamo. Reč je o jednom od najređih vrsta tumora, koje dobije četvoro dece u milion novorođenih. Vremena za čekanje više nemamo. Zato ćemo u narednih par dana saznati sve detalje. Molim Boga samo da što pre odemo gde treba i gde mu mogu pomoći - rekla je hrabra majka Ljudmila, koja se svim silama trudi da ostane jaka za svog sinčića, budući da supruga i nju čeka velika borba za zdravlje njihovog jedinog čeda.

Računi

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu roditeljima malog Stefana Miladinovića i omoguće mu da nastavi lečenje u inostranstvu, mogu da stupe u kontakt sa njima na adresu: Vizantijski bulevar 42/19, 18000 Niš ili putem telefona: 00381 63 420 071 i 00381 63 590 001. Otvoren je i namenski račun na ime Stefan Miladinović
Dinarski račun: 160-5410200060646-25, a devizni za uplate iz inostranstva: IBAN RS 35 1605 4302 0087 35 SNjIFT/BIC DBDBRSBG, BANKA INTESA AD BEOGRAD.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Stefanu dar od srca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online