Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 23.12.2016.
18:00
R. Lukić - Vesti - Foto: R. Lukić A

Pomoći obolelima i otadžbini moralna je obaveza

Doktorka Mirjana Andrejević-Kri sa suprugom Rainerom i grupom saradnika već godinama neumorno pomaže zdravstvene ustanove u Srbiji i Republici Srpskoj. Humanitarna organizacija Prohuman radi godinama i pomaže tokom cele godine, a jedna od poslednjih većih akcija bila je namenjena Smederevu.

R. Lukić
Dokazani humanisti: Dr Mirjana Andrejević-Kri sa suprugom Rainerom

Bolnica "Sveti Luka" u gradu na Dunavu ove godine obeležila je 150 godišnjicu rada, a predsednica dr Mirjana Andrejević-Kri i njeni humanitarci slavljenike su želeli da obraduju specijalnim darom, pa su im za tu svečanu priliku poklonili kompletnu opremu za ginekološku ordinaciju.

Opremu je donirala nemačka lekarka dr Nadin Fišer, ginekolog iz Bundea kod Erfurta i time rado podržala akciju svoje profesionalne koleginice Mirjane Andrejević-Kri, koja svoj humanitarni rad smatra moralnom obavezom ne samo prema pacijentima, već i prema otadžbini.

Hvala svima

- Moja desna ruka je suprug Rainer, ali realizaciji ovogodišnjih akcija veoma su doprineli i bračni par Ljubica i Nikola Vojnović, Ljubiša Simonović, Pavle - Paja Subotić i Dobrica Badžić, vozač iz Smedereva, koji je veoma odgovorno obavio deo svog zadatka. Svima od srca hvala! - ističe doktorka Andrejević-Kri.

A doktorkina "moralna obaveza" ove je godine počela u januaru kada je u Gerontološki centar u Novom Sadu poslala peškire, podloge za pregled bolesnika, higijenski materijal, deterdžente (30 kg) i 40 kompletnih novih posteljina. Već sledeći mesec, u februaru, za ovaj centar je poslala i 20 novih, modernih električnih kreveta koje je donirala fabrika Stigelmajer iz Herfurta.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Početak proleća Prohuman i dr Mirjana Andrejević-Kri obeležili su pošiljkom za Požarevac. Tokom godine sledile su nove pošiljke koje su ponekada bile i hitno slanje lekova ili preparata, da bi početkom decembra usledio transport sa 300 kompletnih bolesničkih posteljina, peškira, lekarskih uniformi, sanitetskog materijala i sredstava za dezinfekciju, koji su "bratski podeljeni" između KBC Zvezdara u Beogradu i Opšte bolnice "Sveti Luka" u Smederevu. Iako nosilac nebrojeno priznanja koje je dobila u Srbiji i Nemačkoj, doktorka Mirjana Andrejević-Kri uvek naglašava da joj je najveće priznanje, osmeh bolesnika kojem je pomogla. Pa ipak, iskreno priznaje da se Plaketi grada Smedereva koju joj je na svečanoj akademiji uručio direktor bolnice dr Nenad Đorđević veoma obradovala.

- Obradovala sam se, jer je Plaketa priznanje ne samo meni već pre svega našim donatorima koji daruju i mojim dobrim saradnicima koji su se tokom cele godine požrtvovano trudili da pošiljke uredno stignu do onih kojima su namenjene - rekla je za "Vesti" među Srbima poznata doktorka Mimi.

Saradnja višestruka

- Naša saradnja sa organizacijom Prohuman i Društvom srpskih lekara i stomatologa Nemačke kojima rukovodi dr Mirjana Andrejević-Kri višestruka je i za nas veoma korisna. Pored pošiljki medicinske opreme i higijenskog materijala, prošle godine zahvaljujući njihovom angažmanu naš hirurg dr Dragan Radivojević mesec dana u Nemačkoj je proveo na edukaciji - rekao je dr Nenad Đorđević direktor bolnice "Sveti Luka", zahvalivši se pred oko 1.000 zvanica na akademiji priređenoj povodom 150. godišnjice bolnice u Smederevu.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jedini oslonac u nedaćama
HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
HUMANITARNI MOST Uz vas smo Mirkovići
HUMANITARNI MOST Teška sudba u srce gađa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online