Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Stefanu je potrebna vaša pomoć

Dvoipogodišnji Stefan Miladinović iz Niša boluje od najpodmuklije bolesti. Donedavno se veselo igrao sa mamom Ljudmilom i tatom Zoranom, istraživao svet baš kao i njegovi vršnjaci. A onda su se stvari promenile krajem oktobra.

Privatna arhiva
Borba za zdravlje: Stefan Miladinović

Mališan je počeo da gubi apetit, bolela ga je desna noga, imao je problema sa mokrenjem. Ni u snu ne sluteći uzroke tegoba, zabrinuti roditelji su ga odveli kod lekara, a tamo je usledio šok. Mali Stefan ima rabdomiosarkom - maligni tumor mekog tkiva.

Ne časeći časa, prvi hirurški zahvat je 9. novembra izveo profesor dr Zoran Marjanović na Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu. Trenutno je na hemoterapiji koju njegov maleni organizam ne podnosi lako. Malenog Stefana i njegove roditelje očekuje strašna borba za zdravlje i život, koju ne mogu da dobiju sami.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nakon detaljne analize izvađenog tkiva, lekari koji vode slučaj, predložili su nastavak lečenja u centru u Italiji specijalizovanom za lečenje ove vrste tumora. Bolnica se nalazi u Bolonji, a cena koju Ljudmila i Zoran moraju da plate da bi svom mališanu priuštili lečenje je oko 100.000 evra.

- Možete misliti kako nam je. Reč je o jednom od najređih vrsta tumora kod dece, koje dobije četvoro dece u milion novorođenih. Naša namera je da damo šansu da se leči u inostranstvu i prikupimo humanitarnu pomoć. Preporučen nam je Klinički centar u Bolonji, ali sam u kontaktu i sa nekim klinikama u SAD - kaže otac Zoran Miladinović.

Nada se da će se i država Srbija uključiti i nekako pomoći, ali to niko za sada ne može da im garantuje. Dosadašnja praksa pokazala je da zdravstveni fond, može da odluči da pokrije deo troškova, što bi za roditelje skromnih primanja takođe bila velika prepreka.

Ljudmila i Zoran Miladinović su novinari, ali od oktobra oni više ne žive svoj život, već samo da pomognu svom detetu. Baveći se svojom profesijom, a i kao, pre svega humani ljudi, pomagali su i prijateljima, kolegama i poznanicima, i onima koje su tek upoznali. Danas je njima i njihovom Stefanu potrebna naša pomoć.

Kontakt

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu roditeljima malog Stefana Miladinovića i omoguće mu lečenje, mogu da stupe u kontakt sa njima na adresu: Vizantijski bulevar 42/19, 18000 Niš ili putem telefona: 00381 63 420 071 i 00381 63 590 001. Otvoren je i namenski račun na ime Stefan Miladinović
Dinarski račun: 160-5410200060646-25, a devizni za uplate iz inostranstva: IBAN RS 35 1605 4302 0087 35 SNjIFT/BIC DBDBRSBG, BANKA INTESA AD BEOGRAD.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Na radost vam se vratilo
HUMANITARNI MOST Mirne do proleća
HUMANITARNI MOST Uz vas smo, Magići
HUMANITARNI MOST Da se još hrabrije bore
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online