Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 07.12.2016.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Dobročinstva greju napaćenu dušu

Zlehuda sudbina 38-godišnjeg Darka Stanojevića iz Knića, bivšeg artiljerijskog poručnika, obolelog od teškog oblika epilepsije, koji zbog nebrige države živi u krajnje nehumanim uslovima i bez ikakvih stalnih primanja, ganula je i jednu dobru dušu sa dalekog kontinenta.

Privatna arhiva
Ništa bez čitalaca "Vesti": Darko Stanojević

Ne časeći časa Nebojša Jovanović iz Perta u Zapadnoj Australiji, uputio mu je posredstvom Vestern Uniona na kućnu adresu dar od 150 dolara. Nesrećnog mladića, zaboravljenog kako od strane države za koju je ratovao, tako i od mnogih prijatelja, ovaj znak dobročinstva ugrejao je srce.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Bolest me ne pušta. Čini mi se da je svakog dana sve gore, jer se broj epi-napada udvostručio, posebno zbog stresa. Lekari mi preporučuju još jednu operaciju na mozgu, ali ja u to ne smem da se upustim. Zbog tumora kojeg su mi prethodno izvadili, ostala je kao posledica epilepsija, a sad se možda ne bi ni probudio ili možda još gore, ostao nepokretan. O tome ne smem ni da razmišljam, jer ne bi imao ko da me gleda. Siguran sam da bi mi bilo još gore da nije ovako dobrih ljudi poput Nebojše Jovanovića i mnogih čitalaca "Vesti" koji su mi zdušno priskočili u pomoć. Ne znam da li bismo otac i ja imali za hranu i ogrev. Zato hvala do neba Nebojši i svima ostalim humanim zemljacima koji su mi već pomogli. Mnogo puta su me prenuli iz najcrnjih misli. Svakog dana se molim za njihovo i svoje zdravlje i nadam da će dobri Bog, preokrenuti tok moje sudbine. Ničemu drugo ne mogu da se nadam. Verujem da je možda Božja pravda spora, ali dotižna. Ova ljudska to nikako nije - ganut je ispričao našim novinarima Darko Stanojević.

Nebo zna

- Nadao sam se da će mi posle 15 godina na sudu, država konačno isplatiti naknadu štete u visini izgubljene zarade za period od 2002. do 2012, ali umesto da dobijem ono što sam zaslužio, suđenje i presuda su po ko zna koji put odloženi. Zakazano je novo ročište tek u martu naredne godine, a šta će do tad biti sa mnom, nebo zna - iskreno će Darko.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Baka Vido, hvala do neba!
HUMANITARNI MOST Zahvalnost do neba
HUMANITARNI MOST U iščekivanju dobrih vesti
HUMANITARNI MOST Ne daj se Darko...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online