Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 11.11.2016.
18:00
D. N. P. - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Život produžili, starost ulepšali

Mnogo su čitaoci "Vesti" sa raznih strana sveta, a najviše iz Australije, pomogli našoj baka Stani i svi mi na Rogozni koji je poznajemo zahvalni smo im zbog toga. Dobila je ova usamljena starica namirnice, kokoške, lekove, krevet, dušek, šporet, frižider...

D. N. Petrović
Ne odvaja se od TV: Stana Minić

Sve to joj mnogo znači. Ipak, najviše se obradovala televizoru o kome je maštala decenijama i od koga se ne odvaja "od jutra do ponoći" - deo je poruka koje "Vesti" svakodnevno dobijaju od žitelja Vojkovića, Vranovića, Grubetića, Otesa, Krčmara, Dedilova i drugih sela na Rogozni kod Novog Pazara gde u zaseoku Dragočevo, u staroj brvnari, daleko od seoskog puta, zimi često neprohodnog, sama i bez ikakvih prihoda živi starica Stana Minić (80).

- Nisam ni slutila da će mi televizor doneti ovoliku radost u kući. Dok mi je bila živa majka Cveta imala sam sa kim da progovorim. Leti navrati neko od komšija, a zimi sam uglavnom sama. Ovo je moja prva zima sa televizorom, nadam se da mi neće biti dosadno, hvala mojim dobrotvorima iz Australije - poručuje ova starica.

Da za sreću usamljenih staraca na Rogozni malo treba, naglašava to i poštar Rade Joković, baka Stanin komšija iz zaseoka Krčmare.

Veliki "sevap"

- Veliki sevap ste učinili. Od kako je dobila televizor baka Stana "ne izlazi iz kuće", a svetlo u njenom kućerku često gori sve do ponoći. Gleda razne emisije i tako lakše prekraćuje samoću - priča Dejan Minić, baka-Stanin rođak i komšija sa drugog kraja sela koji joj često iz Novog Pazara donosi hleb, namirnice i lekove.

- Starost ste joj ulepšali i život produžili. Kad god svratim ona nešto gleda, ne propušta Jutarnji program, Dnevnik i vremensku prognozu. Kad napadaju veliki snegovi, televizor će joj biti jedini pozor u svet - prenosi nam poštar Rade uz zahvalnost svim plemenitim ljudima širom sveta.

Od kako je pre mesec dana, uz pomoć naših čitalaca, u 81. godini života, konačno dobila struju, a istoga dana i televizor, i starica Stanka Bakračević iz Gornje Tušimlje podno Golije se, kao i baka Stana sa Rogozne, ne odvaja od malog ekrana, kao da želi da nadoknadi sve što je propustila za osam decenija koliko je bila u mraku.

- Vid i sluh me još odlično služe, ne propuštam nijednu emisiju i po ceo dan menjam kanale. Ranije sam se informisala uz sveću čitajući stare novine, sada uz televizor. Život mi se iz korena promenio. Sad tek bih volela da poživim, hvala svima koji su mi pomogli i ulepšali mi starost i samoću! - naglašava Stanka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Poplave uništile plastenike
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online