Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Gde bolest stanuje, tu je svaka pomoć dobrodošla

Pošto je nedavno u "Vestima" na strani Humanitarnog mosta pročitao priču o nevoljama porodice Kostadinović iz Srpskog Milatovca kod Banjaluke, čiji sinovi boluju od mišićne distrofije, kao i nemogućnosti da obave pregled u Italiji, anonimni donator iz Švajcarske, bio je duboko ganut.

Privatna arhiva
Mali Dario

Posebno zbog neizvesnosti, koja mori celu porodicu, jer se zdravstveno stanje njihovih sinčića Daria (6) i Stefana (8), vremenom pogoršava, a oni nikako da otputuju kod stručnjaka za ovu opaku bolest i saznaju da li ima ikakve nade ili leka da se ona uspori. Ne časeći časa, anonimni donator im je uputio svoju podršku u vidu novčanog priloga u iznosu od 600 švajcarskih franaka kao i dobre želje, sa nadom da će im dobro doći.

Vreme najljući neprijatelj

- Nemajući više kud, jer nam vreme nikako ne ide naruku, otvorili smo i humanitarni broj za dečake, ne bismo li prikupili potrebnu sumu što pre. Nadamo se da ćemo se uskoro javiti sa bar jednom dobrom vešću, a to je da smo otputovali i da su Stefan i Dario dobili adekvatnu terapiju. Čitaocima "Vesti" koji su nam već pritekli u pomoć zahvaljujemo se do neba na svemu što su učinili za našu porodicu - poručila je majka Slađana.

- Svaku pristiglu paru čuvamo za odlazak u Bolonju. To nam je jedina nada da ćemo naše sinove spasiti onog najgoreg. Dario je za sada još dobro, ali ima poteškoća prilikom hodanja. Zato je Stefo jako loše. Sve se teže kreće, pa je pre neki dan dobio i kolica iz Zavoda za rehabilitaciju "Milan Zotović" u Banjaluci. Bukvalno je na ivici da padne u kolica, jer je pri urađenom testu kretanja od 200 metara morao da napravi tri pauze. Posebno je loše volje od kako su ta kolica stigla.... - poverila nam je tužno 35-godišnja Slađana, majka Duške (17), Teodore (12), Stefana (8), Darija (6), Sare (3) i jednomesečne Anastazije, dodavši:

- Svakako želimo da se najtoplije zahvalimo tom dobrom čoveku, na ukazanoj pomoći. Naša borba se nastavlja. Moramo nekako da prikupimo ukupno 3.000 evra, kako bi obojicu sinova odveli na pregled kod italijanskog stručnjaka za Dišenov oblik mišićne distrofije, progresivne bolesti koja obara u kolica. Pre svega, kako bi Stefanu i Dariju prepisao terapiju i što duže ih održao na nogama. Činjenica je da bismo dali sve na svetu, samo da nam ne padnu u postelju, ali nemamo šta, kad smo puka sirotinja. Suprug radi gde i šta stigne, ali to jedva pokriva i najosnovnije potrebe naše višečlane porodice. Zato nam je svaka pomoć i više nego dobrodošla.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pokloni i pre Vaskrsa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online