Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 17.10.2016.
18:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Kapa dole zemljacima sa svih meridijana

"Ne mogu da verujem! Ovo je neverovatno! Do pre mesec dana živeli smo u 12 kvadrata oronule straćare, bez ikakvih šansi da se domognemo bar još jedne pristojne sobice i kupatila. Donacijama dobrih ljudi sa raznih strana sveta, mahom čitalaca "Vesti", za manje od dvadeset dana sagradili smo - kuću! Našu kuću. Još ne verujemo da je naša i još mislimo da je ovo samo lep san. Našoj zahvalnosti nema kraja".

Ovako nas je, prilikom nove posete radi uručenja donacija, dočekao Ekrem Kemo Hasanagić, siromašni žitelj Srđevca, mesta na polovini puta između Berana i Bijelog Polja, koji sa suprugom Belmom i njihovo petoro dece: Nuskom (13), Ernom (9), Ajlom (7), Šejlom (3) i Tarikom (šest meseci) živi od socijalne pomoći i jedva prehranjuje svoje mališane.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Najmlađi Tarik rođen je sa srčanom manom, operisan je pre dva meseca u Beogradu i uspešno se, uprkos izuzetno lošim uslovima u kojima živi, oporavlja. Da porodici Hasanagić bude bolje, da njihovi mališani imaju kupatilo, svoju sobu i lepo detinjstvo, osim brojnih donatora koje smo pominjali u našim prethodnim tekstovima, ovog puta pobrinuli su se: Jusuf i Nedžad Ugljanin iz Novog Pazara, koji su im poslali 500 evra, Atif Šerifović iz Makedonije, od koga su dobili 200 evra, Asmir Bulić iz Švedske, takođe, uputio 200 evra. Poduža lista darodavaca se nastavlja, pa su tako od Envera Hota iz Australije dobili 200 dolara, od porodice Terzić iz Bosne 200 evra, od braće Erena i Ergina Kalača iz Kanade 300 kanadskih dolara, od Mursela i Elvedina Murića iz Crne Gore 100 evra, od Jovane Urošević iz BiH 50 evra. Takođe još jedna vredna donacija, od 500 evra, koja je iskorišćena za ukrovljenje, porodici Hasanagić uručena je od Humanitarne organizacije Medina iz Novog Pazara preko humanitarca Hida Muratovića.

- Do sada je za Hasanagiće i za izgradnju njihove kuće, računajući i PVC stolariju, koju im je obezbedio Novopazarac Mirsad Rebronja, utrošeno oko 7.000 evra. Još 3.500 evra u Luksemburgu je za ovu porodicu sa svojim prijateljima i saradnicima sakupio Admir Gugač. A, upravo ovim sredstvima Ekrem je započeo unutrašnje radove za koje još ne znamo koliko će ukupno koštati. Nadamo se da će pristići još neka donacija i da ćemo ih useliti u narednih mesec dana, možda i pre. Sve zavisi od majstora i vremenskih prilika - ističe humanitarac Hido Muratović koji je, zajedno sa Darijom Vujadinović iz Berana i Humanitarnim mostom "Vesti" pokrenuo akciju za pomoć ovoj presiromašnoj porodici.

Od Hida frižider i šporet

Humanitarac Hido Muratović planira da od svog humanitarnog fonda Ljudske sudbine Hasanagićima pomogne i oko nabavke ležajeva, aparata za domaćinstvo, šporeta....
- Oni nemaju šta da prenesu iz kuće u kojoj sada žive. Dobiće sigurno frižider i električni šporet, nadamo se da će im još neko donirati ležajeve, ormare, sto i stolice. Skućićemo ih nekako - ističe Muratović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online