Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 13.10.2016.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Srce puno radosti, usta puna hvale

Mesečne stipendije, koje su plemeniti čitaoci "Vesti" uputili za đake gimnazije, jedine srednje škole u Orahovcu i Velikoj Hoči, podeljene su onima kojima su namenjene.

Vesti
Hvala od srca: Timotej, Nikola, Kristina i Jovana

 Za to su se pobrinuli zaposleni u orahovačkoj gimnaziji, uručivši po 150 australijskih dolara plemenite porodice O. V. iz Sidneja braći Timoteju i Nikoli Matiću, Kristini Baljošević i Jovani Antić. Pored toga, i mesečnu stipendiju darodavca Ostoje Zarića iz Frankfurta za Danijela Dolaševića u vrednosti od 50 evra, dok je Marko Matić u istoj vrednosti primio dar od Milice Kostić iz Toronta.

Uručenje je, kao i prošlog meseca, proteklo u pravoj svečanoj atmosferi, gde je najviše bilo reči upravo o zemljacima koji su im sa drugog kraja sveta zdušno pomogli da nastave školovanje.

Za školu i još ponešto

- Veliko hvala toj dobroj gospođi iz Nemačke u Bojanovo ime, ni sam ne znam šta bih još mogao da kažem. Ovaj dar će mu svakako dobro doći za školu i nešto što bude poželeo - kazao je Stevan Basta.

- Još jednom hvala od srca porodici iz Australije, gospodinu Zariću iz Nemačke i gospođi Kostić iz Kanade. Da nije bilo njihovog razumevanja i prijateljske ruke, naše porodice bi se i dalje mučile da nam omoguće dalje školovanje, a znanje je jedini preduslov za bolju budućnost i nema cenu! - poruka je orahovačkih gimnazijalaca.

Ovim rečima, priključila se i ganuta profesorka Olivera Radić:

- Mi ćemo, ako bog da, narednih dana poslati i zahvalnicu u ime naše škole donatorima. Jer, iako naslućuju, sigurno ne znaju u potpunosti koliko to znači ovoj deci, ali i svim ljudima ovde. Osim pomoći đacima, školi, oni pomažu opstanku srpskog bića na svetim metohijskim prostorima, a to se ne meri rečima, već tu meru samo Bog može nadoknaditi svojom blagodaću - kaže ona.

Pored ovih vrednih đaka i profesora, odlučnih da ostanu na svojoj rodnoj grudi, uprkos mnogobrojnim problemima sa kojima se skoro svakodnevno susreću na Kosmetu, poput strepnje za svoje i živote svojih bližnjih, nemaštine i bitisanja nedostojnog čoveka, i naša plemenita koleginica iz Frankfurta poslala je 50 evra za stipendiju 16-godišnjeg Bojana Mijatovića iz Novog Grada. I ovaj dar je prosleđen na kućnu adresu njegovog staratelja Steve Baste iz Beške, koji je nakon smrti dečakovog oca preuzeo na sebe roditeljsku ulogu i brigu o ovom mladiću.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online