Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Velike želje, a mogućnosti male

Teško vreme iziskuje i teške mere, do kojih često i ne sanjamo da bismo mogli doći. Baš tako ni skromna porodica Gurjanov iz Bečeja nije mogla ni da se nada da će morati da zamoli za pomoć, čak i neznane ljude, radi budućnosti njihove dece.

Uvek u društvu najboljih: Aleksandra Gurjanov

Reč je o izuzetnom studentu i srednjoškolcu, odlikašima, sestri Aleksandri Gurjanov (19) i bratu Aleksandru Gurjanovu (16), koji se zbog teške finansijske situacije njihovih roditelja nalaze na životnoj prekretnici. Majka Vesna (44) je nezaposlena i obavlja povremene poslove, a otac Dragoslav (45) je oboleo od retkih anomalija na mozgu i nakon tri meseca provedenih po bolnicama i lekarskim ordinacijama, firma u kojoj je radio kao tehničar poljoprivredne mehanizacije skoro 24 godine (PIK Bečej) se raspala. Dobio je otkaz, čime je situacija postala još teža.

- Naša Aleksandra je Osnovnu školu "Sever Đurkić" u Bečeju završila sa odličnim uspehom i nosilac je Vukove diplome. Isto tako, srednju ekonomsku školu - smer Poslovni administrator je završila sa odličnim uspehom i, takođe, dobila Vukovu diplomu. Proglašena je za đaka generacije 2014/2015.godine. Bila je član đačkog parlamenta. Osim toga, učestvovala je u brojnim opštinskim i okružnim takmičenjima u osnovnoj i srednjoj školi, o čemu svedoči niz diploma i zahvalnica. Protekle školske godine se upisala na Filozofski fakultet u Novom Sadu - smer psihologija na budžetu, gde je i ostvarila pravo svojim znanjem i zalaganjem i na studentski dom. Očistila je u roku prvu godinu sa prosekom 9,46 i postala treća po uspehu od 80 studenata. Tečno govori engleski jezik. Izuzetno je vredna, radna i poštena osoba - započeo je priču nesrećni otac Dragoslav Gurjanov, dodavši:

Kontakt

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu Aleksandri i Aleksandru Gurjanovu da nastave nesmetano školovanje, mogu stupiti u kontakt sa njihovim roditeljima putem telefona na brojeve: +381 64 28 38 112 i +381 63 88 23 162 i dogovoriti se o načinu slanja pomoći. Adresa je: Uroša Predića br. 152, 21220 Bečej, Srbija. Naravno, na usluzi je Redakcija "Vesti".

- Tri godina mlađi sin Aleksandar se ugleda na sestru. Nosilac je Vukove diplome iz osnovne škole. Protekle godine je upisao srednju ekonomsku školu, smer turistički tehničar, i prvu godinu završio sa odličnim uspehom. Nosilac je brojnih diploma i zahvalnica sa opštinskih i okružnih takmičenja. Kad imate tako divnu decu, željnu znanja, uspeha, decu koja se bore za svoju budućnost, a vi kao roditelj ne možete da im omogućite ni najosnovnije, to boli kao živa rana...
Bolestan i nemoćan da bilo šta promeni, a čuvši za plemenitost čitalaca "Vesti", već nadaleko poznatu, Dragoslav Gurjanov je nemajući kud odlučio zamoli za pomoć, sa nadom da će neko od dobrih ljudi imati razumevanja i omogućiti njegovoj vrednoj deci mesečne stipendije kako bi mogla nesmetano da nastave da nižu uspehe.

 

Dajte nam šansu!

- Sve bi bilo lakše kad bi Aleksandra i Aleksandar mogli da dobiju stipendiju. Pre svega zbog njih. Srce me boli i ovako, što ne mogu više da im pružim, jer to zaslužuju. Verujte da bukvalno ne doručkujem da bi mi deca imala za užinu, iako pijem šaku lekova. Nemam ni obraza da tražim bilo šta određeno i verujte da nam je izuzetno neprijatno, ali nemamo kud. Naša deca su u pitanju. Molimo samo za šansu, to je sve - kazao je Dragoslav Gurjanov.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online