Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 06.10.2016.
18:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Spasli ste nas i život promenili iz korena!

"Još ne verujemo šta nam se dešava. Ponekad pomislimo da samo sanjamo... Do pre mesec dana bili smo puka sirotinja i jedva smo sakupili novac za operaciju na srcu našeg najmlađeg deteta, šestomesečnog Tarika, a sada imamo dovoljno hrane, odeće, obuće, knjiga i svezaka, dobili smo i televizor... A započeli smo i kuću koju ćemo, ako Bog da, za desetak dana i ukroviti. Sve to omogućili su nam dobrotvori iz celog sveta koje su, posredstvom "Vesti" animirali humanitarci Darija Vujasinović iz Berana i Hido Muratović iz Novog Pazara. Hvala vam! Spasli ste nas i život nam promenili iz korena!"

 

D. N. Petrović
Presrećni: Ekrem Hasanagić sa decom i dobrotvorima Mirsadom Rebonjom i Nadijom Hamzagić

Ovim rečima i sa osmesima na licu dočekali su nas, prilikom poslednjeg susreta u Srđevcu na severu Crne Gore, na polovini puta Berane - Bijelo Polje, supružnici Ekrem i Belma Hasanagić, koji sa svoje petoro dece: Nuskom (13), Ernom (9), Ajlom (7), Šejlom (3) i Tarikom (šest meseci) žive u desetak kvadrata oronule kuće u kojoj stanuju još tri porodice.

U odnosu na našu posetu od pre desetak dana, "konto" Hasanagića povećao se za još 1.000 evra. Dovoljno da započnu zidanje nove kuće koju, kako kažu, priželjkuju otkad znaju za sebe.
- Dobri ljudi su nam sakupili oko 3.000 evra, pa smo se kolebali da li da započnemo temelje i strahovali da li ćemo imati dovoljno novca za ukrovljenje. Kada su nam, međutim, pristigle nove donacije od još 1.000 evra, dileme više nije bilo - priča Ekrem Kemo Hasanagić. A, onda je počeo da nabraja od koga je sve dobio novac u poslednjih desetak dana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Od Denisa Šabotića iz Nemačke i Denisa Zećovića iz Švajcarske dobili smo 300 evra, Nijaz Balić iz Nemačke i Safet Novalić iz Luksemburga donirali su nam po 100 evra. Još 200 evra stiglo nam je od Erka Brničanina iz Švajcarske, a Elena Nikolajeva - Koca, sandžačka snajka iz Rusije, poslala nam je 100 evra. Uz pomoć koju nam redovno obezbeđuje humanitarac Hido Muratović kuću ćemo sigurno ukroviti, a za useljenje - videćemo. Postoje dobri izgledi da se uselimo pre zime - kaže glava porodice Ekrem Kemo Hasanagić.

Na gradilištu zatičemo i Mirsada Rebronju i Nadiju Hamzagić, uspešne privrednike i dobrotvore iz Novog Pazara. Došli su, kažu, da se lično uvere: kako žive Hasanagići i kako napreduju radovi na kući. Da deci donesu poklone i da se dogovore kako i koliko mogu da im pomognu.

Odužićemo se peticama!

Na sva dobročinstva koja su njenu porodicu zadesila u proteklih mesec dana, nije mogla da ostane ravnodušna ni mala Erna Hasanagić, koja iako tako mala, govori zrelo poput devojke.
- Ovo je neverovatno! Za mesec-dva imaćemo svoju kuću sa kupatilom! Idemo u školu i dobri smo đaci, ali nemamo reči kojima bi se na najbolji način zahvalili svima koji su nam pomogli. Posebno se radujemo zbog našeg malog bratića Tarika, koji će nakon teške operacije rasti u pristojnim uslovima. A mi starija deca, ćemo imati svoj kutak gde ćemo moći da učimo i pišemo domaće zadatke. Svim našim dobrotvorima odužićemo se peticama - poručuje devetogodišnja Erna Hasanagić.

- Pomažemo kad god vidimo da je neko u nevolji. Pratimo i podržavamo rad Hida Muratovića i sve akcije "Vesti". Hasanagićima ćemo, čim postave ploču, poslati kompletnu PVC stolariju, a ako bude potrebno pomoći ćemo i oko unutrašnjih radova. Za useljenje ćemo im kupiti nešto od nameštaja ili aparata za domaćinstvo - najavljuje Mirsad Rebronja, poznati proizvođač obuće iz Novog Pazara.

Hvala svima!

Pokretač akcije Hido Muratović kaže da Hasanagići nisu tražili mnogo i da su započeli skromnu kuću koja će u osnovi imati 45, a u potkrovlju još 20-ak kvadrata.
- Cilj nam je da im do zime završimo bar jednu sobu i kupatilo, ako bude novca i vreme to dozvoli i više. Hvala svima koji su se priključili akciji, neka se dobro dobrim vrati! - ističe Muratović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online