Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 28.09.2016.
12:00
D. Đ. - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Svaka pomoć ratniku zlata vredna

Povodom nedavno pristiglih donacija za obolelog ratnika iz naselja Čerenac u Vranju, reporteri "Vesti" imali su zadatak da posete Dejana Miloševića i uruče mu pomoć njegovih dobrotvora. Tačnije, 200 evra anonimnog dobrotvora N. N. iz Beograda i 55 evra N. J. iz Minhena.

D. Đorđević
Svaki dan na previjanju noge: Dejan Milošević sa majkom Vesnom

- Mnogo nam znači svaka pomoć jer se svojski trudimo da se odupremo boleštinama koje nam ne daju mira. Pojedini lekari u Vranju Dejanu predlažu operaciju noge, smatrajući da je lečenje medikamentima odugovlačenje koje ne vodi boljitku. Drugi nam savetuju da sačekamo još neko vreme i da vidimo da li će lekovi uspeti da zaustave virusno oštećenje kostiju stopala. Noćima ne spavamo. Dejan se boji operacije, ali neće da prizna. Ne odvaja se od mene. Vidi se da je tužan, zamišljen... Bez obzira na to, neka našim dobrotvorima dragi Bog udeli prvo zdravlja, pa svega ostalog što požele. Blagosloveni bili - priča Vesna.

Bolnica druga kuća

- Odlazimo redovno kod hirurga u bolnicu. Očiste mu ranu, brinu se o njemu, ali prođe neko vreme i opet se pojavi sluz koja curi iz kostiju. Borimo se da Dejan ne ostane bez noge. Daće Bog! - navodi kroz suze Vesna.

Nekada ratnik, koji je branio srpsku nejač po Republici Srpskoj, s teškom mukom bori se da posledice iz otadžbinskog rata zaustavi ili tek malo primiri. Donacije dobrotvora iz Nemačke i drugih dobrih ljudi idu isključivo na lekove, a ono što ostane je za hranu. Vesna kao vrsna kuvarica izmišlja razna jela kako im ishrana ne bi bila jednolična.

- Sada je vreme pravljenja zimnice, pa odem do pijace i kupujem od svega pomalo. Želim da Dejanu ugodim, da mu spremim ono što najviše voli: ajvar, ljutenicu, turšiju... - kazuje Vesna, čija penzija, koja jedva prelazi 100 evra ne može da pokrije nikakve troškove, bez obzira što žive u zgradi gde nema struje i vode.

Pošto njen sin Dejan koristi više vrsta antibiotika, masti za vene, vitamine, što mnogo košta, bez čitalaca "Vesti" bili bi izgubljeni.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Biće im toplo ove zime!
HUMANITARNI MOST Hvala dobrotvoru, živi smo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online