Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Mali Dario mora u Italiju

Sve dok plemeniti čitaoci "Vesti" sa svih meridijana nisu ušli u život porodice Duška Kostadinovića iz naselja Srpski Milanovac u Banjaluci, 38-godišnjeg nezaposlenog elektrotehničara i građevinca, nisu ni znali za srećne dane.

Privatna arhiva
Nemoćan pred bolešću: Dario Kostadinović

Podsećanja radi, čitaoci "Vesti" su ih preko stranica našeg lista upoznali 2014, a mnogi od njih nesebično su pomogli ovoj višečlanoj familiji da reši nagomilane probleme, od hrane, preko duga za struju, nabavke knjiga i školskog pribora za decu, pa sve do farme pilića i svinja. Činilo se da će konačno odahnuti od silnih nevolja.

Nažalost, usledila je nova. Ne samo da su opet u kući ostali bez struje, već je pored starijeg sina Stefana (8), obolelog od mišićne distrofije, na pomolu i to da njihov mlađi sin Dario (6) padne u postelju.

Devizni račun

Zbog novonastale situacije Kostadinovići su, takođe, otvorili devizni račun na ime Slađane Kostadinović u Hipo alpe adrija banci BA395520281605082232, SWIFT kod glasi HAABBA2B.

Privatna arhiva
Mnogo članova, veliki prohtevi: Porodica Kostadinović

- Iako su lekari od samog Dariovog rođenja budno pratili šta se sa njim dešava, s obzirom na to da je Stefan oboleo od mišićne distrofije, tek sada su se pokazali prvi znaci ove bolesti. Preporučeni su mi fizikalni tretmani u Zavodu za rehabilitaciju "Milan Zotović" u Banjaluci, ali bojim se da to neće biti dovoljno... Dišenov oblik mišićne distrofije je progresivna bolest koja obara u kolica. Verujte da nas je strah i da pomislimo na to da naši dečaci padnu u postelju. Da bismo ih što više održali na nogama, potrebno je da ih odvedemo u Italiju, tačnije u Bolonju kod specijaliste za mišićnu distrofiju, kako bi Stefanu i Dariju prepisao terapiju i što duže ih održao na nogama. Za put i pregled potrebno nam je oko 3.000 evra, koje mi ni u snu sami ne možemo da obezbedimo. Zato bih još jednom zamolila dobre ljude da nam priteknu u pomoć. Kad su život i zdravlje sopstvene dece u pitanju, svaki roditelj bi, sigurna sam, i na kolenima molio... - poverila je našim novinarima 35-godišnja majka Slađana, vidno zabrinuta za zdravlje sinova.

A, svi oni koji još jednom žele da pomognu Kostadinovićima, kako bi u što doglednijem roku prikupili neophodnu sumu za put u Italiju, mogu stupiti sa njima u kontakt putem telefona na broj: +387 65 172 121 i dogovoriti se o načinu slanja pomoći. Adresa je: Nova ulica bb, naselje Srpski Milatovac, Banjaluka 78.000, Republika Srpska.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online